Poslije turista, sljedeći korak privlačenje kineskih investitora

„Vjerujem da kineski investitori žele da dođu, upoznaju ovu prelijepu zemlju, sa raznovrsnim bogatstvima i tu investiraju”, kaže Živei
0 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.07.2014. 12:47h

Privlačenje kineskih investitora je, nakon dolaska turističkih agencija i tur operatora iz Kine, sljedeći korak koji bi doprinio ulaganju u turističke i druge projekte u Crnoj Gori, ocijenjeno je na sastanku predstavnika dvije države u Podgorici.

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović i kineski ambasador u Podgorici, Cui Živei, načelno su dogovorili da se u drugoj polovini septembra organizuje susret sa investitorima iz Kine.

„Vjerujem da kineski investitori žele da dođu, upoznaju ovu prelijepu zemlju, sa raznovrsnim bogatstvima i tu investiraju”, kazao je Živei.

On je dodao da postoji interesovanje kineskih turističkih agencija i tur operatora da se upoznaju sa turističkom ponudom Crne Gore, kako bi se formirao paket aranžman za turiste iz Kine.

Njihov dolazak, upoznavanje sa crnogorskim predjelima i predstavljanje turističkih potencijala, dogovoren je za kraj avgusta.

„Crna Gora je sa hotelima poput Splendida i Regenta i različitostima koje je krase, prepoznata kao destinacija za visokoplatežne turiste Kine“, kazao je Živei.

Gvozdenović smatra da je spoj Crne Gore i Kine interesantan, s obzirom na to da je, prema izvještaju Svjetskog savjeta za turizam i putovanja (WTTC), kinesko tržište prepoznato kao najveće emitivno u svijetu. Crna Gora je, prema istom istraživanju, najbrže rastuća turistička destinacija u narednih deset godina.

„Zadovoljstvo će biti da u narednom periodu zajedno radimo na turističkoj promociji Crne Gore u Kini, kako bismo što kvalitetnije predstavili bogatu crnogorsku turističku ponudu i unaprijedili saradnju na polju turizma”, rekao je Gvozdenović.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, kazali da se nadaju da će naredne godine početi realizacija konkretnih projekata.

Bonus video: