Prvi gosti Regent Porta od petka

Zvanični investitor izgradnje ovog objekta je firma PM Hotels, kćerka-kompanija firme Adriatik Marinas koja stoji iza projekta Porto Montenegro
104 pregleda 0 komentar(a)
Regent Porto Montenegro, Foto: Siniša Luković
Regent Porto Montenegro, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 29.07.2014. 07:35h

Prvi hotel ranga pet zvjezdica u Boki Kotorskoj - novosagrađeni Regent Porto Montenegro u istoimenom luksuznom nautičko-turističkom centru u Tivtu, prve goste primiće u petak.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma prije 15-ak dana izdalo je upotrebnu dozvolu za ultraluksuzni novi objekat površine blizu 20 hiljada kvadrata, vrijedan preko 55 miliona eura.

Zvanični investitor izgradnje ovog objekta je firma PM Hotels, kćerka-kompanija firme Adriatik Marinas koja stoji iza projekta Porto Montenegro.

Formalni direktor PM Hotelsa je Savo Đurović, direktor pravnog sektora u Adriatik Marinasu.

Hotel je dizajnirao i projektovao britanski studio Reardon Smith Architects iz Londona. Inspirisan graditeljskim nasljeđem Boke i luksuznim palatama na jezerima sjeverne Italije, novi hotel će raditi u sklopu čuvene tajvanske franšize Regent Hotels and Resort, jednog od najprestižnijih operatera luksuznih hotela u svijetu.

Novi hotel ima 83 smještajne jedinice od kojih su 34 klasične hotelske sobe, a 49 veliki privatni apartmani koji se prodaju na tržištu i u hotelskom rental-pulu će se gostima iznajmljivati u vrijeme kada ih ne koriste njihovi vlasnici.

Najskuplji stan u hotelu Regent Porto Montenegro je ultraluksuzni penthaus na posljednjem, petom spratu hotela, površine preko 650 kvadrata koji košta 7 miliona eura.

Pored ostalih luksuznih sadržaja, Regent hotel u Porto Montenegru ima kafee, eksluzivni restoran, biblioteku, prostore za razne konferencije i slična dešavanja, te elitni SPA centar i tzv. infinity otvoreno-zavoreni bazen na jednom od posljednjih spratova, odakle se pruža predivan pogled na tivatsku marinu. Interesovanje gostiju iz inostranstva za novi objekat je veliko.

Za početak rada menadžment hotela je pripremio i posebne povoljnosti, pa se tako noćenje u dvokrevetnoj sobi u hotelu može naći već za 368 eura po osobi. Direktor Regent Porto Montenegra, iskusni njemački turistički menadžer Mihael Poš kaže da im je cilj da privuku goste prvenstveno sa Zapada. “Znamo da je ovo vrlo interesantna destinacija za Ruse, ali želimo da ovdje vratimo turiste iz zapadne Evrope. Gosti sa tog tržišta ovdje su bili preovlađujući prije ratova u bivšoj SFRJ, ali se nikada nakon toga nisu više vratili na pravi način”, kazao je Poš. S.L.

Bonus video: