Atlas grupa tužiće medije koji vode "medijsku hajku" protiv nje

"Riječ je o prljavoj kampanji određenih krugova koja je usmjerena ka medijskoj diskvalifikaciji i nanošenju štete Atlas grupi"
10 komentar(a)
Duško Knežević, Savo Prelević, Foto: Savo Prelević
Duško Knežević, Savo Prelević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.07.2014. 18:19h

Medijska hajka na Atlas grupu, koja je izazvala štetu u milionima eura, biće predmet parničnih postupaka pred domaćim i sudom u Londonu, koji ima mnogo više razvijenu sudsku praksu kada su u pitanju ove vrste sporova, najavljene je iz te grupacije.

„Povodom beskrupolozne i prizemne medijske hajke koja je već mjesecima prisutna u pojedinim medijima, tačnije sve brutalnijih medijskih napada na Atlas grupu i njenog osnivača i predsjednika, želimo da saopštimo da je riječ o prljavoj kampanji određenih krugova koja je usmjerena ka medijskoj diskvalifikaciji i nanošenju štete Atlas grupi“, navedeno je u saopštenju Atlas grupe.

Predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević, kako se dodaje, ima pravo na zaštitu svojih prava pred londonskim sudom jer je i britanski državljanin.

To se posebno odnosi na onaj dio kompanija Atlas grupacije koji se bavi pružanjem finansijskih usluga u inostranstvu.

„Takođe, štetne posljedice ne trpi samo Atlas grupa već i Crna Gora zato što se na ovaj način ujedno šalje i negativan signal stranim investitorima koji su zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru“, kazali su iz Atlas grupe.

Ko želi da posvađa Đukanovića i Vučića

U objavljenim tekstovima, kako je saopšteno, aludira se na namjere predsjednika Atlas grupe da „naruši interese Crne Gore“ „poremeti politički sistem“, da vodi kampanju protiv predsjednika Vlade Crne Gore, posvađa „Đukanovića i Vučića“.

„Istina je, međutim, da su se Atlas grupa i njen predsjednik i dok su odnosi Srbije i Crne Gore bilo gotovo u prekidu, zalagali za dobre ekonomske i politicke odnose između dvije zemlje. Ovakve kampanje liče na one iz mračnih 90-tih kada je maltene preko noći bilo moguče uništiti ugled i život ljudi i očigledno je da i danas pojedini mediji to pokušavaju da učine“, naveli su iz Atlas grupe.

Atlas grupa je angažovala advokatsku kancelariju Ristić iz Beograda i pored parničnog postupka pred sudom, o svemu će, kako su najavili njeni predstavnici, obavijestiti strane ambasade i druge međunarodne instutucije i zatražiti njihovu pomoć i podršku.

Bonus video: