Montenegro Airlines: Postavljen rekord u dnevnom broju putnika

Iz MA su saopštili da će 20. jul ostati upamćen po rekordu u broju prevezenih putnika u toku jednog dana
70 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2014. 15:24h

Nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines (MA) prevezla je u nedjelju 3,12 hiljade putnika, što je rekordan broj na dnevnom nivou.

Iz MA su saopštili da će 20. jul ostati upamćen u nacionalnoj aviokompaniji po rekordu u broju prevezenih putnika u toku jednog dana.

„Crnogorski avio prevoznik tokom nedjelje je prevezao tačno 3,124 putnika, što nije zabilježeno još od 2007. godine“, navodi se u saopštenju.

Ostvareni rezultat, kako su kazali, predstavlja svojevrstan kuriozitet u poslovanju nacionalnog avioprevoznika, ako se uzme u obzir činjenica da je 2007. godine MA saobraćao sa flotom od osam aviona.

"Troškovi poslovanja smanjeni su četiri odsto, što predstavlja rezultat preduzetih sveobuhvatnih mjera racionalizacije koje se sprovode u nacionanoj aviokompaniji"

Iz kompanije su saopštili da je Odbor direktora prošle sedmice razmatrao prošlogodišnji Izvještaj o poslovanju.

“Sa kapacitetom od šest aviona nacionalni avioprevoznik je tokom prošle godine zabilježio bolji rezultat poslovanja 12,74 odsto u odnosu na 2012. godinu“, precizira se u saopštenju.

Troškovi poslovanja smanjeni su četiri odsto, što, kako su naveli, predstavlja rezultat preduzetih sveobuhvatnih mjera racionalizacije koje se sprovode u nacionanoj aviokompaniji.

„Pored jake konkurencije na trzištu, posebno u eri kada se sve više niskobudžetnih aviokompanija pojavljuje na našem nebu, MA uspijeva da preveze skoro 50 odsto od ukupnog broja avio putnika koji dolaze u Crnu Goru, na godišnjem nivou“, rekli su iz MA.

To je, kako su kazali predstavnici MA, dokaz da nacionalni avioprevoznik uspijeva da se izbori za svoju poziciju.

„Sve to se uklapa u koncept većinskog vlasnika, Vlade, a odnosi se na dostupnost Crne Gore kao turističke destinacije gdje avio saobraćaju pripada posebno mjesto“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: