BIVŠI KOŠARKAŠ ULAŽE U HOTELSKI KOMPLEKS

Nikola Peković bi da renovira “Mediteran”

Bivši košarkaš je hotel u Bečićima kupio lani za 8,5 miliona eura
427 pregleda 7 komentar(a)
Nikola Peković, Foto: Vesko Belojević
Nikola Peković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 31.01.2019. 09:58h

Budvanski Sekretarijat za urbanizam izdao je kompaniji “Spencer & Hill“ Nikole Pekovića urbanističko-tehničke uslove (UTU) za rekonstrukciju bečićkog hotela “Mediteran“.

Bivši košarkaš je hotel kupio prošle godine, a da namjerava da ulaže u hotelski kompleks bilo je jasno još prije nekoliko mjeseci, kada je od Sekretarijata dobio UTU za gradnju tri solitera na mjestu velikog akva parka i parkinga pored “Mediterana”.

Prema Detaljnom urbanističkom planu “Bečići”, čiju zakonitost osporava Opština Budva, predviđeno je da hotel može da ima prizemlje i sedam spratova, odnosno 33.500 kvadrata. Toliko kvadrata ucrtala je bivša opštinska vlast kada je radila kontroverzni planski dokument.

S obzirom na to da je pored hotela dozvoljena i gradnja još tri desetospratna solitera sa ukupno 40.000 kvadrata, Pekoviću je praktično omogućeno da gradi novi grad dvaput veći od TQ “Plaze“ na primjer.

Peković je za 8,5 miliona eura trgovao bečićki hotel.

Pekovićeva firma se kreditno zadužila šest miliona eura, na koliko je i upisna hipoteka jedne crnogorske banke.

Bivša NBA zvijezda je krajem jula prošle godine potpisala kuporopdojni ugovor sa stečajnom upravom firme “Maestraltours“ Blaža Dedića, biznismena koga su sprski mediji povezivali sa optuženim narkobosom Darkom Šarićem.

“Mediteran“ je prvi put na licitaciji bio ponuđen po cijeni od 68 miliona eura i tokom četiri godine stečajna uprava je čak 16 puta raspisivala oglase za prodaju, ali nije bilo zaintresovanih kupaca.

Peković se prije dvije i po godine vjenčao u tom hotelu, a kum mu je bio Duško Šarić, brat optuženog narko bosa Darka Šarića.

Peković je vlasnik i dvije najpopularnije diskoteke u Crnoj Gori - budvanskog “Top Hill“-a i kotorskog “Maximus”-a. 

Preporučujemo za Vas