U Tivtu svečano otvoren hotel "Pine"

U rekonstrukciju jednog od najpopularnijih hotela u Tivtu, HTP “Mimoza” je investirala je oko 2 miliona eura
524 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2014. 19:47h

Pomoćnica ministra održivog razvoja i turizma Željka Radak-Kukavičić I direktor HTP “Mimoza” Marko Petričević simboličnim presijecanjem vrpce, zvanično su večeras na svečanoj ceremoniji, otvorili rekonstruisani i dograđeni hotel “Pine” na istoimenoj gradskoj rivi u Tivtu.

“Otvaranje ovog hotela još je jedan korak u pravcu ostvarenja razvojne strategije našeg turizma koja se bazira na izgradnji visokokvalitetnih novih i rekonstrukciji postojećih hotelskih objekata koji su stub naše turističke privrede.

Samo zahvaljujući kvalitetnoj ponudi u uslovima globalne konkurentnosti i sve zahtjevnijih gostiju, Crna Gora se može nositi sa konkurencijom na svjetskom tržištu”, kazala je Radak-Kukavičić.

U rekonstrukciju jednog od najpopularnijih hotela u Tivtu, HTP “Mimoza” je investirala je oko 2 miliona eura, a radove koji su počeli sredinom novembra prošle godine, izveo je slovenačko-crnogorski konzorcijum “Bitermo ING”.

Osim temeljne rekonstrukcije svih sadržaja hotela, “Pine” je sa sjeverne strane nadograđeno jednim spratom na dosadašnjem prizemnom ankesu hotela, čime je dobijen prostor za novi mini spa i wellnes centar. Rekonstruisani gradski hotel ukupne površine 2.060 kvadrata, ranga 4 zvjezdice, sada raspolaže sa 18 soba i 8 studio- apartmana sa ukupno 55 ležaja.

Direktor “Mimoze” Marko Petričević podsjetio je na bogat istorijat ugostiteljskih objekata na tivatskog gradskoj rivi, te gotovo kultni status hotela i gradske kafane i poslastičarnice “Pina”, ističući da će taj rekonstruisani objekat sada moći da odgovori i najzahtjevnijim stranim turistima koji dolaze u Tivat.

On je najavio i nova ulaganja HTP “Mimoza” u izgradnju novog malog hotela “Park” i obnovi bungalova u Donjoj Lastvi kao i rekonstrukciju hotela “Kamelija”.

Svečanosti otvaranja rekonstruisanog hotela “Pine” večeras su prisustvovale brojne zvanice iz političkog i privrednog života Crne Gore među kojima su bili i gradonačelnik Tivta Ivan Novosel, načelnik Generalštaba VCG admiral Dragan Samardžić i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.

Galerija

Bonus video: