Duško Knežević pozvao hrvatske firme da zajedno rade u Boki

Knežević je za "Večernji list" rekao da u svim zemljama regiona razvoj i priliv stranih investicija usporavaju duge administrativne procedure i nepredvidivost u procjenama oporezivanja
76 pregleda 1 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Boris Pejović
Duško Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.07.2014. 17:23h

Predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević pozvao je hrvatske kompanije da učestvuju u projektima koje ta grupacija realizuje u Boki Kotorskoj.

Knežević je u intervjuu za zagrebački "Večernji list" rekao da u svim zemljama zapadnog Balkana razvoj privrede i priliv direktnih stranih investicija usporavaju duge administrativne procedure i nepredvidivost u procjenama oporezivanja.

“Partnerstva su osnova naše poslovne strategije i na taj način gledamo i na mogućnost ulaska na hrvatsko tržište. Turizam, pogotovu naši projekti u Boki kotorskoj, odlična su prilika za saradnju sa hrvatskim kompanijama”, kazao je Knežević.

Knežević je podsjetio da sa kraljevskom porodicom iz Abu Dabija, sa kojom je Atlas grupa sarađivala na izgradnji Atlas Capital centra, planira zajedničko ulaganje u transformaciju bolničkog kompleksa u Boki kotorskoj, u Meljinama u luksuzni objekat zdravstvenog turizma.

"Posebno je važna koordinirana strategija u energetici, infrastrukturnim projektima i poljoprivredi koja omogućava održiv rast privrede a time i veću stabilnost i privlačnost za strane investicije"

Knežević je ocijenio da veća ekonomska saradnja generiše više koristi za svaku od zemalja zapadnog Balkana.

“Posebno je važna koordinirana strategija u energetici, infrastrukturnim projektima i poljoprivredi koja omogućava održiv rast privrede a time i veću stabilnost i privlačnost za strane investicije. Ono što nam svima treba i što stoji u začetku ideje Samita 100 je da svi shvatimo da ćemo mnogo više koristi imati kao partneri i s koordiniranom strategijom, nego kao konkurenti na ipak malom i krizom dosta oslabljenom tržištu zapadnog Balkana”, kazao je Knežević.

On je dodao i da je zato osnovan Samit 100 koji okuplje vodeće privrednike regiona.

Prema njegovim riječima, ta inicitaiva ima podršku predsjednika regiona o čemu svjedoči i činjenica da se ove godine Samit u Cavtatu održao pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Iva Josipovića.

Bonus video: