Najviše prenesenih brojeva u mrežu Crnogorskog Telekoma

Prenosivost telefonskog broja je usluga koja omogućava svakom pretplatniku da zadrži postojeći telefonski broj pri promjeni operatora
58 pregleda 0 komentar(a)
SMS, mobilni telefon, Foto: Vo2.co.nz
SMS, mobilni telefon, Foto: Vo2.co.nz
Ažurirano: 14.07.2014. 12:55h

U Crnoj Gori je od 1. decembra 2011. godine prenijeto 11,46 hiljada brojeva, od čega 90 odsto u mobilnim mrežama.

Iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) agenciji Mina-business su saopštili da je zaključno sa 1. julom u mobilnu mrežu prenešeno 10,31 hiljada brojeva, a u fiksnu 1,15 hiljada.

U mobilnu mrežu Crnogorskog Telekoma prenijeto je 4,81 hiljada brojeva, odnosno 3,68 hiljada iz Telenora i 1,14 hiljada iz M:tela.

U mobilnu mrežu M:tela prenijeto je 3,24 hiljade brojeva, odnosno 1,73 hiljade iz Telenora i 1,51 hiljada iz Crnogorskog Telekoma. U mobilnu mrežu Telenora prenijeto je 2,25 hiljada brojeva, 1,35 hiljada iz Crnogorskog Telekoma i 905 iz M:tela.

Kada je u pitanju fiksna mreža, svi brojevi su prenešeni iz Crnogorskog Telekoma u M:tel.

Uslugu prenosivosti broja je, kako su saopštili, 615 pretplatnika iskoristilo dva puta, 16 pretplatnika tri puta, a pet pretplatnika četiri puta.

Prenosivost telefonskog broja je usluga koja omogućava svakom pretplatniku da zadrži postojeći telefonski broj pri promjeni operatora. Broj se može prenositi iz fiksne u fiksnu mrežu, odnosno iz mobilne u mobilnu.

Pretplatnik koji želi da promijeni operatora podnosi zahtjev operatoru kod kojeg želi da prenese broj, što se ujedno smatra i zahtjevom za raskid ugovora sa starim operatorom.

Telefonski broj se prenosi u punom formatu.

Ukoliko zahtjev za prenos broja bude odbijen, pretplatnik može da podnese žalbu Agenciji.

Bonus video: