Voli zakupio hladnjaču Plodova

Predstavnici te dvije kompanija potpisali su prije dva dana Ugovor o zakupu dijela imovine Plodova vrijedan 300.000 eura, koji se odnosi na hladnjaču u Matagužima
130 pregleda 0 komentar(a)
Voli, Foto: Arhiva Vijesti
Voli, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.07.2014. 11:39h

Ugovorom o zakupu dijela imovne kompanije Plodovi, koji su potpisali njeni predstavnici sa firmom Voli na period od pet godina sa mogućnošću produženja, obezbijediće se sigurniji plasman poljoprivrednih proizvoda kroz definisani otkup.

Predstavnici te dvije kompanija potpisali su prije dva dana Ugovor o zakupu dijela imovine Plodova vrijedan 300.000 eura, koji se odnosi na hladnjaču u Matagužima.

Izvršni direktor Plodova, Vojislav Đurović, rekao je da će potpisani ugovor biti u interesu obje kompanije, kao i samih proizvođača.

„Na osnovu odluke upravljačkog menadžmenta Plodova donijeta je odluka o javnom pozivu za zakup dijela imovine. Sav taj postupak sproveden je po zakonskim propisima i svečano je završen prije dva dana kada smo i potpisali ugovor“, rekao je Đurović na konferenciji za novinare.

On je naveo da je predmet ugovora zakup hladnjače u Matagužima i zemljišta površine 47 hiljada metara kvadratnih sa pratećom opremom, sa ciljem otkupa, skladištenja i distribucije poljoprivrednih proizvoda.

„Ovo je poziv svim poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori da mogu učestvovati u postupku otkupa. Osnovni uslov jeste standard kvaliteta proizvoda“, rekao je Đurović.

Plodovi su preduzeće u kojem većinski udio ima država i Glavni grad, a akcionari su i predstavnici dva udruženja iz Malesije i Zete.

Zamjenik direktora maloprodaje Volija, Savo Đurišić kazao je da je poslovna politika kompanije orjentisanost prema potrošaču, društvena odgovornost i domaćinski odnos prema svemu što je domaće.

Predsjednik Odbora direktora Plodova, Slavka Maraš rekla je da je objekat hladnjače u prethodnom periodu nedovoljno korišćen, jer je otkup bio povoljan samo u ljetnjim mjesecima odnosno u julu kada su se pojavljivali tržišni viškovi i kada su poljoprivredni proizvođali tražili od Plodova otkup proizvoda.

„U cilju organizovanja rada tog objekta i razvoja i unaprijeđenja poljoprivredne proizvodnje na teritoriji Glavnog grada tokom cijele godine, Odbor je u saradnji sa akcionarima donio odluku o davanju u zakup objekta hladnjače u Matagužima na period od pet godina sa mogućnošću produženja radi pronalaženja strateškog partnera za otkup i plasman poljoprivrednih proizvoda“, kazala je Maraš.

Bonus video: