Sindikat KAP-a: Odlaganje prodaje nije dobro

“Mislimo da bi bilo žalosno da, poslije godinu dana stečaja i napora da se održi kolika-tolika proizvodnja, sve pada u vodu i gasimo KAP”, kaže se u saopštenju sindikata
61 pregleda 0 komentar(a)
KAP, Kombinat aluminijuma, Foto: Luka Zeković
KAP, Kombinat aluminijuma, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.07.2014. 15:45h

Svako odlaganje prodaje Kombinata aluminijuma (KAP) ugrožava dalji rad fabrike, kojoj su hitno potrebne investicije, smatraju u Izvršnom odboru Sindikata Aluminijuma.

“Što se tiče zaposlenih u KAP-u, ni jedno odlaganje nije dobro, budući da se godinama nije ništa ulagalo u fabriku. Stručnjaci treba da se pozabave odlukom suda u Nikoziji i da daju svoj komentar o tome kakve pravne konsekvence proizvodi takva odluka, da li je obavezujuća po nas i može li ista da ugrozi prodaju Kombinata aluminijuma ili ne može”, kaže se u saopštenju Sindikata.

Kako se navodi, jasno je da svako odlaganje prodaje KAP-a ugrožava dalji rad fabrike kojoj su hitno potrebne investicije.

“Mislimo da bi bilo žalosno da, poslije godinu dana stečaja i napora da se održi kolika-tolika proizvodnja, sve pada u vodu i gasimo KAP”, kaže se u saopštenju.

Iz Sindikata su ukazali da je poslije tri godine cijena aluminijuma na berzi prešla 1,9 hiljada američkih dolara po toni i da se uzimajući u obzir taj trend rasta cijene može očekivati značajan oporavak aluminijumske industrije.

“Smatramo da smo dosta uradili, možda i više nego što je nekada bilo u našoj moći, i prosto bi bilo više nego poražavajuće i za radnike Kombinata aluminijuma i za crnogorsku privredu da nam posle toliko truda i odricanja sada sada sve pođe niz vodu”, kaže se u saopštenju.

Kompanija Uniprom zatražiće od stečajnog upravnika, Veselina Perišića, prolongiranje roka za uplatu novca za kupovinu KAP-a, kako bi se sačekao ishod sudskog procesa u Nikoziji radi izbjegavanja mogućih štetnih posljedica.

Bonus video: