Kolašin: Nadaju se da će ljeto nadoknaditi gubitke od zimske sezone

U TO tvrde da je broj gostiju, u maju i junu, bio uglavnom, na nivou prošlogodišnjeg
76 pregleda 1 komentar(a)
Hotel Bjanka, Foto: Arhiva Vijesti
Hotel Bjanka, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.07.2014. 19:45h

U kolašinskoj turističkoj privredi nadaju se da će im ljeto pružiti priliku da bar djelimično nadoknade gubitke iz prethodne zimske sezone. Iako još nije zvanično saopšten koliki je „minus“ nakon zimskih mjeseci bez snijega i gostiju, turistički poslenici kažu da će puno biti potrebno da se saniraju posljedice te „elementarne nepogode“.

U lokalnoj Turističkoj organizaciji (TO) tvrde da je, broj gostiju, tokom maja i juna, bio uglavnom, na nivou prošlogodišnjeg.

„To posebno ističu iz hotela 'Bjanka', kažu da su im kapaciteti tokom minula dva mjeseca bili popunjeni 50 procenata. Imaju odlične najave i za jul i avgust, pa će preko 70 procenata smještaja biti zauzeto i to uglavnom stranim gostima”, kaže direktor TO Nikola Medenica.

Dok su neki vlasnici apartmana i malih hotela zadovoljni, napominje Medenica, drugi tvrde da je gostiju manje nego prošle godine.

Direktor TO, kaže da teškoću predstavlja i to što se ne može računati na sve one koji su najavili da će ljetovati u julu i avgustu. „U privatnom smještaju tvrde da će dolazak gostiju koji su već rezervisali zavisiti od vremena. Vrlo je bitno da su odlične najave za avgust”, naglašava Medenica.

Bonus video: