Novi vlasnici Trenda podnijeli prijave: Policija provjerava Madžarovića

Iz Madžarovićevog tabora najavili su, takođe, da će procesuirati prijave, ali prema informacijam "Vijesti" to se još nije desilo
128 pregleda 1 komentar(a)
PLC Morača, Foto: Arhiva "Vijesti"
PLC Morača, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.07.2014. 18:19h

Predstavnici američkih investitora koji gazduju fondom Trend i istoimenim društvom koje upravlja fondom podnijeli su Upravi policije dvije prijave protiv bivših menadžera tog fonda i sa njima povezanih lica.

Iz Uprave policije “Vijestima” je potvrđeno da su dobili prijavu po kojoj postupaju i preduzimaju određene aktivnosti.

Predstavnici američkih investitora su prethodna dva dana posjetili i Ministarstvo finansija gdje su se interesovali zašto u centralnom registru privrednih subjekata Poreske uprave još nije upisan novi direktor društva za upravljanje Trendom.

Za "zloupotrebu službenog položaja2, prema prvoj prijavi, sumnjiče Mihaila Madžarovića, a drugu su podnijeli protiv Madžarovića, njegove saradnice Velire Otašević, direktora Poslovno - logističkog centra Morača (bivšeg Titeksa) Gorana Vulekovića i sekretarke tog društva Mileve Berilaže.

Bivše čelnike Trenda i odgovorne u PLC Morači novi vlasnici Trenda terete zbog postupaka prilikom skupštine akcionara PLC održane početkom ove sedmice.

Trend je inače vlasnik 66 odsto akcija ove firme koja se sada bavi izdavanjem poslovnih prostora.

Iz Madžarovićevog tabora najavili su, takođe, da će procesuirati prijave, ali prema informacijam "Vijesti" to se još nije desilo.

Na ivici incidenta, uz svađe i optužbi za krađu i falsifikovanje punomoćja prije tri dana je održana skupština akcionara PLC-a, uz prisustvo policije.

Vuleković i Berilaža nijesu željeli da prihvate punomoćja Pavla Gegaja i Lazara Janinovića o zastupanju američkih investitora, većinskog vlasnika Trenda.

Oni su prihvatili da Trend zastupa Velira Otašević, saradnica bivšeg direktora fonda Trend u likvidaciji Madžarovića. Vuleković i Berilaža su objasnili da su za njih jedino mjerodavni podaci iz centralnog registra preduzeća gdje se, uprkos promjeni vlasništva na berzi, i dalje kao odgovorno lice vodi Madžarović.

Novi direktor društva za upravljane fondom Trend je Ljubo Anđelić, ali njega u PLC Morači ne priznaju jer njegovo ime, kako tvrde, ne postoji i evidenciji centralnog registra.

"Spreman sam da snosim odgovornost ako sud utvrdi da sam pogriješio. Sad me ne zanima šta kažu Pavle ili Mihailo", izjavio je, između ostalog tom prilikom direktor PLC Morača Vuleković, koji je predsjedavao spornim sastankom akcionara.

Bonus video: