Projekat značajan za valorizaciju Skadarskog jezera

Mulešković je pozvao učesnike i sve zainteresovane da se aktivno uključe u realizaciju projekta
1 komentar(a)
Virpazar, Foto: Arhiva Vijesti
Virpazar, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.07.2014. 15:38h

EU projekat Prekogranične rute za jačanje turističkog sistema i ekonomski razvoj Skadarskog jezera trebalo bi da doprinese boljoj iskorišćenosti i ekonomskoj valorizaciji tog regiona, ocijenjeno je u Virpazaru na radionici o pripremi biznis plana, tehnikama i praktičnim savjetima.

Projekt menadžer Unije poslodavaca (UPCG), Mirza Mulešković, kazao je da je glavni cilj projekta, koji se realizuje od kraja novembra, bolja iskorišćenost Skadarskog jezera i njegova ekonomska valorizacija, uz poštovanje normi i standarda ponašanja u zaštićenim područjima.

On je dodao da su ciljne grupe projekta prepoznale radionice kao edukativnu formu koja je značajna za njihov dalji rad i razvoj.

„U cilju planiranja budućih aktivnosti, vještine pisanja kvalitetnog biznis plana predstavljaju posebno važan segmenat koji može dodatno pomoći da se potencijal tog područja bolje iskoristi i ekonomski valorizuje“, kazao je Mulešković na radionici koju je organizovala UPCG.

Predstavnica Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća (DMSP), Ivana Zečević, saopštila je da je ta institucija implementira projekat Start W, čiji je cilj pružanje podrške ženama u ruralnom području.

Cilj radionice, koju je UPCG realizovala u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje i DMSP, bilo je jačanje vještina i znanja lokalnih proizvođača i stanovništva, nezaposlenih, kao i postojećih i potencijalnih preduzetnika u vezi sa počinjanjem biznisa, tehnika pripreme biznis plana i mogućnosti finansiranja biznis ideja.

Iz UPCG je saopšteno da su učesnici radionice, preduzetnici i potencijalni preduzetnici, predstavnici nevladinog sektora, studenti i nezaposleni sa teritorije Virpazara, Podgorice, Bara i Ulcinja, imali priliku da dobiju nova i prošire postojeća znanja u oblasti definicije, značaja, svrhe i osnovnih karakteristika biznis plana, njegovog koncepta razvoja, metodologija, sadržaja i struktura.

Mulešković je u ime UPCG, koja implementira taj EU projekat u Crnoj Gori, pozvao je učesnike i sve zainteresovane da se aktivno uključe u njegovu realizaciju, kako bi pomogli poboljšanju trenutne ekonomske slike Skadarskog jezera.

On je najavio i da će sljedeća radionica, pod nazivom Direktna prodaja i prezentacija proizvoda – praktični savjeti i primjeri dobre prakse‚ biti održana u četvrtak u Virpazaru.

Bonus video: