EPCG nastavlja akciju "Podijelimo teret"

Neophodan uslov za priključenje akciji je da domaćinstva imaju uplaćena poslednja tri računa - za mart, april i maj
56 pregleda 2 komentar(a)
račun za struju, Foto: Boris Pejović
račun za struju, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.07.2014. 14:06h

Elektroprivreda Crne Gore, zbog velikog interesovanja potrošača iz kategorije domaćinstva, nastavlja akciju Podijelimo teret, kako bi onima koji imaju dug za struju značajno olakšala izmirenje obaveza.

Neophodan uslov za priključenje akciji je da domaćinstva imaju uplaćena poslednja tri računa - za mart, april i maj.

Kako je saopšteno iz EPCG na taj način potrošači stiču pravo na brojne povoljnosti kao što su otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje protokol, obustava obračuna zatezne kamate i odlaganje obaveze plaćanja troškova u pokrenutim sudskim postupcima.

"Svi potrošači koji imaju plaćena posljednja tri računa stiču uslov da od 1. jula potpišu Protokol. Ukoliko potrošač nije platio posljednje tri fakture, takođe se može priključiti akciji tako što će platiti sva tri u cjelosti, ili ukoliko je plaćen samo jedan, potrebno je uplatiti preostala dva", navedeno je u saopštenju EPCG.

Da bi protokol ostao na snazi, junski račun mora biti plaćen do 31. jula, do kada i traje akcija potpisivanja.

Takođe, svi potrošači koji su isključeni sa mreže imaju pravo da se priključe akciji ukoliko plate posljednja tri računa i priključnu taksu u iznosu od deset eura.

Tokom juna, akciji su se većinom priključili potrošači koji imaju velika dugovanja

"Akcija Podijelimo teret daje izuzetne rezultate, tako se samo u toku juna akciji pridružilo čak 7,63 hiljade potrošača", kazali su iz EPCG.

Tokom juna, akciji su se većinom priključili potrošači koji imaju velika dugovanja.

"Imajući u vidu da se uskoro planira promjena kriterijuma na osnovu kojeg će isključivati sa distributivne mreže, pozivamo i sve potrošače koji imaju manji dug, posebno one sa dugom do 300 eura, da iskoriste ovu jedinstvenu priliku i otplate svoj dug u fiksnim mjesečnim ratama", poručili su iz EPCG.

Broj rata se određuje tako što se iznos duga dijeli sa 20 eura, na primjer dug od 320 eura kupac će otplaćivati u 16 istih, fiksnih mjesečnih rata od po 20 eura. Ukoliko dug iznosi preko 500 eura, potpisuje se protokol na 25 mjesečnih rata od po 20 eura, nakon čijeg isteka potrošač može potpisati novi protokol za preostali dug.

Bonus video: