Žugić: Novi zakon o zaradama neće smanjiti plate, već uvesti pravičnost

“Time će se osigurati adekvatnost i podstaći napredak, posebno socijalno najugroženije kategorije stanovništva”, rekao je Žugić
2 komentar(a)
Radoje Žugić, Foto: Savo Prelević
Radoje Žugić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.07.2014. 10:41h

Novi zakon o zaradama u javnom sektoru neće podrazumijevati njihovo smanjenje, već uvođenje pravičnosti, racionalnosti i veće discipline u sistem ličnih primanja, saopštio je ministar finansija Radoje Žugić.

“Time će se osigurati adekvatnost i podstaći napredak, posebno socijalno najugroženije kategorije stanovništva”, rekao je Žugić.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da se Žugić danas sastao sa generalnim sekretarima Unije slobodnih sindikata (USSCG) i Saveza sindikata (SSCG), Srđom Kekovićem i Markom Nikčevićem.

“Predstavnicima sindikata je dostavljena radna verzija zakona o zaradama u javnom sektoru, kako bi mogli da daju svoj doprinos izradi teksta, te utvrđen osnovni kurs po kojem će se odvijati dalja saradnja socijalnih partnera u vezi sa istim”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je nastavljen razgovor i o inicijativama sindikata za povećanjem zarada u javnom sektoru i upućen poziv resornim ministarstvima da sa reprezentativnim sindikatima, koji su im se obratili sa tim zahtjevom, počnu dijalog oko otvorenih pitanja.

Dogovoreno je da se razgovori između predstavnika Vlade i sindikata o svim temama od zajedničkog interesovanja nastave i intenziviraju.

Naredni sastanak sa predstavnicima sindikata održaće se 9. jula.

Bonus video: