Nikšić: Otvorena fabrika za izradu građevinske stolarije

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović pohvalio je to što se neko okrenuo proizvodnji a ne samo trgovini i kazao da se nada da će takvih primjera biti još
546 pregleda 0 komentar(a)
Fabrika Windoor u Nikšiću, Foto: Ivan Petrušić
Fabrika Windoor u Nikšiću, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 01.07.2014. 09:49h

Danas je u Nikšiću ozvaničen početak proizvodnje fabrike za izradu građevinske stolarije „Windoor“, u vlasništvu Dalibora Milovića.

Prema riječima direktora Nenada Komnenović, u fabrici je zaposleno deset radnika, sedam u proizvodnji i tri u administraciji, a dnevna proizvodnja je 70 prozorskih jedinica u smjeni.

„Bavimo se proizvodnjom PVC i aluminijumske stolarije, kao i izradom strukturalnih fasada i zid zavjesa, tzv. staklenih fasada. Za sada pokrivamo tržište Crne Gore, a nadamo se da ćemo se proširiti i na zapadno tržište, prije svega na tržište Austrije, Švajcarske, Njemačke. Kompletna oprema, mašine i materijal su njemačke proizvodnje, tako da možemo parirati što se tiče kvaliteta“, kazao je Komnenović.

Osnivač „Windoor“-a je kompanija „Roaming Montenegro“, takođe iz Nikšića, i obje firme su dobile CE znak i tako stekle mogućnost izvoza na ino tržište.

„Planovi će nam zavisiti od situacije na tržištu, a namjeravamo da proizvodnju proširimo na drvo i aluminijum. Širenjem proizvodnje stekla bi se mogućnost zapošljavanje novih ljudi“, kazao je direktor fabrike.

Grbović: Nije sve u trgovini

Kompletna investicija, bez prostora koji je u vlasništvu firme „Roaming“, iznosi oko 600.000 eura.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović pohvalio je to što se neko okrenuo proizvodnji a ne samo trgovini i kazao da se nada da će takvih primjera biti još.

Iako u Nikšiću postoji nekoliko proizvodnjih pogona sličnog tipa, prema riječima Grbovića, građevinska stolarija se uglavnom uvozi.

„Kao što mnogo uvozimo hrane i vode tako je i sa ovim proizvodima, iako možemo da sopstvenim snagama snabdijemo Crnu Goru. Što se ove fabrike tiče riječ je o najnovijoj tehnologiji koja može da zadovolji ne samo crnogorsko već i tržišta u okruženju“, kazao je predsjednik Opštine Nikšić.

Bonus video: