Nagrade za najbolje biznis ideje studenata Ekonomskog fakulteta

Studenti su se tokom posjete Alter Modusu upoznali sa poslovanjem ove mikrokreditne finansijske institucije
125 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2014. 14:52h

Ekonomski fakultet i Alter Modus danas su nagradili studente prve godine ove obrazovne ustanove koji su predložili najinovativnije biznis ideje u sklopu tradicionalnog godišnjeg takmičenja na predmetu Biznis. Za tri najinovativnije ideje – “Proizvodnja zdrave hrane – šparoga” studenta Tijane Ilić, “Solarna elektrana” koju je osmislio Andrija Crepulja i “Proizvodnja i prodaja platnenih pelena od bambusa”, što je predložila Jelena Bauković, mikrokreditna finansijska institucija Alter Modus obezbijedila je novčane nagrade.

Nagrade koje predstavljaju podstrek studentima u njihovom daljem školovanju i obrazovanju uručene su u prostorijama Alter Modusa, koji je, pored nagrađenih, danas ugostio i najbolje studente prve godine Ekonomskog fakulteta.

U ime Ekonomskog fakulteta, studente je pozdravio dekan prof. dr Milivoje Radović, koji je izrazio zadovoljstvo povodom tradicionalnog pristupa preduzetništvu koji Alter Modus njeguje i ocijenio da na taj način ova MFI pokazuje potreban nivo društvene odgovornosti. On se zahvalio nagrađenim studentima što su pokazali da su među najboljima. „Očekujem da će vaše ideje biti realizovane, te da će ovo biti dodatni impuls ostalim studentima da svoje razmišljanje više usmjere ka preduzetničkim aktivnostima i da se u svojim očekivanjima oslanjaju isključivo na sebe”.

Izvršni direktor Alter Modusa Luka Đurović poručio je studentima da treba da vjeruju u svoje ideje, jer uz pomoć njih mogu da mijenjaju društvo na bolje. „Važno je da se u ovim godinama ne plašite da identifikujete izazove i predložite načine za njihovo rješavanje. Preduzetnički način razmišljanja ne poznaje starosne granice, što ste upravo pokazali kroz odlične biznis ideje i rezultate koje ste ostvarili tokom prve godine studija“, rekao je Đurović.

Studenti su se tokom posjete Alter Modusu upoznali sa poslovanjem ove mikrokreditne finansijske institucije. Posebno interesovanje pokazali su za upoznavanje sa procesom odobravanja kredita, postupkom analize biznisa i praćenjem otplate kredita.

Ekonomski fakultet šestu godinu organizuje takmičenje najboljih biznis ideja studenata, kao podsticaj razvoju preduzetničkog duha ali i priliku da na samom početku studija, kao budući ekonomisti, nauče kako da pripreme održive biznis planove. Podrškom ovoj inicijativi Alter Modus posredno podržava studente na daljem putu njihovog usavršavanja, ohrabruje dobre ideje i potvrđuje da je znanje najvažniji resurs na kojem temelje gradi svaka ozbiljna kompanija.

Bonus video: