Izabrani novi članovi Upravnog odbora AmCham

Na sjednici je predstavljena i inicijativa AmCham za pomoć stanovništvu ugroženom poplavama u Srbiji i Bosni i Hercegovini (BiH)
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2014. 14:43h

Izvršni direktori kompanija Sava Montenegro i Philip Morris Montenegro, Nebojša Šćekić i Svetlana Vuksanović, novi su članovi Upravnog odbora Američke privredne komore u Crnoj Gori.

Iz AmCham Montenegro su saopštili da su Šćekić i Vuksanović izabrani na današnjoj redovnoj sjednici Generalne skupštine te asocijacije.

"Njihov mandat će stupiti na snagu 1. avgusta ove godine. Upravni odbor AmCham ima ukupno sedam članova, koji će nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti kako bi unaprijedili poslovni ambijent i privukli strane investicije u Crnu Goru, u skladu sa misijom AmCham Montenegro“, navodi se u saopštenju.

Na sjednici je, pored izbora članova Upravnog odbora, predstavljena i inicijativa AmCham Komiteta za društveno odgovorno poslovanje za pomoć stanovništvu ugroženom poplavama u Srbiji i Bosni i Hercegovini (BiH).

“Ta inicijativa se realizuje u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, čiji su predstavnici održali prezentaciju stanja na terenu i predstavili prisutnima spisak potreba u ugroženim područjima”, dodaje se u saopštenju.

Cilj inicijative je da se prikupe donacije u robi od članica AmCham Montenegro, u zavisnosti od djelatnosti kompanija, kako bi pomogli da se proces oporavka porodica i njihovih domova što prije ostvari.

Izvršni direktor AmCham Montenegro, Edin Seferović informisao je prisutne o radu komiteta, aktivnostima umrežavanja, kao i o novim članicama.

"Broj članica AmCham, njene aktivnosti, kao i uticaj, raste u kontinuitetu. Naši komiteti efikasno komuniciraju stavove naših članica relevantnim donosiocima odluka, kako bi unaprijedili uslove za poslovanje. Taj uticaj se osjeća na raznim nivoima“, kazao je Seferović.

AmCham Montenegro počela je sa radom u novembru 2008. godine. Kao dio mreže takvih privrednih komora širom svijeta ima cilj da bude jedan od vodećih promoter biznisa u Crnoj Gori.

Bonus video: