Bivšim radnicima Prerade počinje isplata 700.000 eura

Radnicima se duguje još oko pola miliona za neobezbijeđena potraživanja
0 komentar(a)
Prerada KAP, Foto: Vesko Belojević
Prerada KAP, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.06.2014. 10:39h

Dio novca od ukupno 2.050.000 eura prihodovanog od prodaje dijela imovine bivše prerađivačke fabrike KAP-a Prerade ukrajinskom biznismenu Romanu Denkoviču, danas će biti prebačen njihovom advokatu Radošu Kastratoviću, što znači da bi već u četvrtak mogla početi raspodjela oko 700.000 eura bivšim radnicima.

To je juče “Vijestima” potvrdio stečajni upravnik Prerade Zoran Janković, koji očekuje da će do kraja ove sedmice biti potpisan kupoprodajni ugovor sa kompanijom Uniprom Veselina Pejovića, koja će takođe kupiti dio imovine ove bivše fabrike.

On je objasnio da je Denkovičeva firma Politropus Alternativa iz Tivta odmah uplatila cijeli iznos, ali da je isplata povjeriocima sa obezbijeđenim potraživanjem po osnovu sudskih presuda kasnila, jer su proteklih nekoliko dana morali sa nekih posjedovnih listova prodate imovine ukloniti zabilježbe i terete.

Juče se oglasila grupa bivših radnika Prerade koja je iznijela sumnje da će naplatiti po pravosnažnim presudama, od kojih su neke stare i po nekoliko godina”. Oni su predložili da se ubrza isplata cijelog duga jer među njima ima socijalno ugroženih i nezaposlenih i bolesnih.

Bivši radnici Prerade potražuju ukupno 1,2 miliona, a preostalih oko 500.000 biće im isplaćeno naknadno jer taj dio potraživanja nije bio obezbijeđen imovinom.

Bonus video: