Za Porto Montenegro

Savjet za privatizaciju: Mank do kraja poštovao sve ugovorne obaveze

Adriatik Marinas je za oko 58 miliona eura premašio iznos obavezujućih ulaganja u projekat Porto Montenegro
1 komentar(a)
Savjet za privatizaciju, Foto: Savo Prelević
Savjet za privatizaciju, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.06.2014. 19:18h

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte konstatovao da je Adriatik Marinas kanadskog bogataša Pitera Manka do kraja poštovao sve ugovorne obaveze i za oko 58 miliona eura premašio iznos obavezujućih ulaganja u projekat Porto Montenegro.

“Stekli su se uslovi da kupac i prodavac preko svojih ovlašćenih zastupnika potpišu potvrdu kojom kupac stiče pravo da prodaje ili otuđi dio kupljene imovine i da proda više od 49 odsto udjela u kompaniji“, saopšteno je nakon sjednice Savjeta na čijem čelu je premijer Milo Đukanović, navodi se u saopštenju.

U informaciji o ispunjavanju minimalnih investicionih obaveza te kompanije, preuzetih kupovinom imovine mornaričko-tehničkog remontnog zavoda "Sava Kovačević" i Doma vojske Tivat (Porto Montenegro), konstatuje se da je od juna 2007. do septembra 2013. investirano 164.094.335 eura, što u odnosu na obavezujućih 106 miliona eura predstavlja prebačaj od 54 odsto.

Neuspjelim je proglašen pokušaj zakupa lokacije Njivice, jer jedina ponuda konzorcijuma kompanija LLC Lime Production iz Moskve i Billport Finance Corp iz Paname nije ispravna. Utvrđen je i predlog aneksa ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju golf terena u Tivtu, uz obrazloženje da se tim aneksom daje još jedna šansa investitoru Boka grupi da ispuni finansijske obaveze.