Od gradnje puta Podgorica -Plav preko Albanije korist imaju i Crna Gora i Albanija

Uvažena je i potreba definisanja Ulcinja kao međunarodne luke, tj. uvođenje trajektnog saobraćaja između Ulcinja i Drača
75 pregleda 6 komentar(a)
Odbor za ekonomiju, Ulcinj, Foto: Skupština.me
Odbor za ekonomiju, Ulcinj, Foto: Skupština.me
Ažurirano: 15.06.2014. 15:53h

Izgradnja puta Plav - Podgorica, preko Albanije, je prioritetan projekat od kojeg interesa imaju i Crna Gora i Albanija, zaključeno je na današnjem sastanku obostranog interesa članova Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore sa članovima Odbora za ekonomiju i finansije Parlamenta Republike Albanije koji je održan u Ulcinju.

Svi učesnici sastanka – na kojem je učestvovao i ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović - uzeli su učešće u diskusiji koja je sadržala konkretne predloge i sugestije vezane za prioritete saobraćajne saradnje Crne Gore i Albanije, kako sa nivoa dvije države, tako i sa nivoa interesa lokalnih zajednica, odosno opština Ulcinja i Plav.

Između ostalog, potencirana je zajednička valorizacija Skadarskog jezera, u smislu realizacije plovnog puta tokom rijeke Bojane, potreba elektrifikacije željezničke pruge Podgorica – Skadar, korišćenje prednosti luka Bar i Drač, zatim saradnja u oblasti vazdušnog saobraćaja, odnosno aerodroma Podgorica i Tirana, itd.

Na sastanku u Ulcinju je uvažena i potreba definisanja Ulcinja kao međunarodne luke, to jeste, uvođenje trajektnog saobraćaja između Ulcinja i Drača i potreba saobraćajnog povezivanja Crne Gore i Albanije najbližom saobraćajnom vezom preko rijeke Bojane u zaleđu Velike plaže.

Bonus video: