"Subway" se vraća na hrvatsko tržište, interesovanje i za Crnu Goru

“Svakako da bismo željeli da uđemo i na susjedna tržišta Srbije, Crne Gore, BiH i Makedonije”, zaključio je Princ
191 pregleda 13 komentar(a)
Subway, Foto: Shutterstock
Subway, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.06.2014. 15:28h

Najveći franšizni lanac restorana na svijetu, "Subway", vraća se na tržište Hrvatske, a željeli bi da posluju i u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini (BiH) i Makedoniji.

Nakon što se prošle godine uspješno vratio na tržište Slovenije, najveći fast food lanac na svijetu sada planira da ponovo otvori restorane u Hrvatskoj i u potrazi je za primaocima franšize, piše portal Franchising.rs.

Martin Princ, zadužen za razvoj "Subwaya" u srednjoj i istočnoj Evropi, rekao je za taj portal da američki lanac u Hrvatskoj ima istu strategiju kao i u svim državama svijeta u kojima posluje, prenosi B92.

“Želimo da postanemo brend broj jedan po usluzi, nudeći izuzetno kvalitetan proizvod po povoljnoj cijeni”, objasnio je Princ.

On je dodao da je, s obzirom da je Hrvatska dio Evropske unije (EU), sada moguće da sastojci koji se budu koristili u budućim "Subway" restoranima, ispunjavaju takozvani “zlatni standard“ kvaliteta tog fast food lanca, što je standard koji se primjenjuje za sve zemlje EU i koji omogućava da se u svim tim državama ponudi isti nivo kvaliteta.

Takav standard, kako je naveo Princ, bilo je skoro nemoguće zadovoljiti prije nego što je Hrvatska postala dio EU.

Prema sadašnjim planovima, u Hrvatskoj bi trebalo da bude otvoreno najmanje 22 restorana i to u gradovima sa najmanje 50 hiljada stanovnika.

"Subway" za sada ne planira da se širi u druge zemlje regiona iako je, dugoročno, i to jedan od ciljeva razvoja u tom dijelu Evrope.

“Svakako da bismo željeli da uđemo i na susjedna tržišta Srbije, Crne Gore, BiH i Makedonije. Međutim, prošle godine smo tek otvorili Ljubljanu, sada smo fokusirani i na Hrvatsku, tako da idemo korak po korak”, zaključio je Princ.

Bonus video: