Krcić: U Kotoru u junu 23 odsto više noćenja

On je agenciji Mina-Business kazao da je u toj opštini zabilježen rast posjete od sedam odsto, kao i da je izletnika više za jedan procenat
2 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.06.2014. 15:39h

U Kotoru je u junu zabilježeno 23 odsto više noćenja nego u istom periodu prošle godine, ali je teško prognozirati kakva će biti sezona, ocijenio je direktor kotorske Turističke organizacije Mirza Krcić.

On je agenciji Mina-Business kazao da je u toj opštini zabilježen rast posjete od sedam odsto, kao i da je izletnika više za jedan procenat.

Prema njegovim riječima , katastrofalno je što je Kotor jedini primorski u Crnoj Gori koji već devet godina nema riješeno pitanje većeg hotela.

„Ukupno 26 manjih hotela sa 1,3 hiljade ležaja i privatni sektor sa još 3,5 do četiri hiljade ležaja, koliko ih ima u ovoj opštini, nijesu dovoljni za kotorski turizam”, dodaje Krcić.

On smatra da će na ovogodišnju sezonu uticati globalna, kao i kriza u regionu uzrokovana poplavama.

„Bilježimo povećanje broja izletnika što jeste dobro, ali svakako ne treba da bude opredjeljenje razvoja tursitičke ponude Kotora”, dodao je Krcić.

On je podsjetio da će uskoro biti obavljeno montiranje panoramskog dvogleda na San Đovaniju i interaktivnog ekrana na kamenom kiosku putem kog će turistima biti plasirane sve korisne informacije.

Bonus video: