Sindikat KAP-a: Ugovor prvi korak u rješavanje dalje sudbine fabrike

Predsjednik Sindikata Aluminijuma, Rade Krivokapić, kazao je da je drugi korak koji je mnogo važan i koji će odrediti sudbinu KAP-a cijena struje
155 pregleda 2 komentar(a)
Rade Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Rade Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.06.2014. 14:14h

Potpisivanje ugovora za prodaju Kombinata aluminijuma (KAP) nikšićkoj kompaniji Uniprom prvi je korak u rješavanje dalje sudbine fabrike i aluminijumske industrije u Crnoj Gori, ocijenili su u Sindikatu Aluminijuma.

Predsjednik Sindikata Aluminijuma, Rade Krivokapić, kazao je da je drugi korak koji je mnogo važan i koji će odrediti sudbinu KAP-a cijena struje.

"Od toga će zavisiti i nivo proizvodnje, tek tada ćemo znati ima li Kombinat aluminijuma budućnost ili ne. Uz svu dobru volju i namjeru budućeg vlasnika, ovo su faktori koji će uticati na to da li će biti otvorene fabrike prerade i proizvodnje finalnih proizvoda onako kako svi priželjkujemo", naveo je Krivokapić u saopštenju.

Novi vlasnik, kako je dodao, obezbjeđuje pravila i broj zaposlenih, a Sindikatu je obaveza da obezbijedi što bolji Socijalni program za sve prekobrojne i zatraži od novog vlasnika da prije ulaska u KAP ponudi svoje uslove zaposlenima.

"Ne moramo da napominjemo da će Sindikat Aluminijuma biti dosljedan u zaštiti prava i interesa kako onih zaposlenih koji budu prekobrojni tako i onih koji ostaju kod novog vlasnika", poručio je Krivokapić.

Ugovor o prodaji KAP-a nikšićkom Unipromu potpisan je danas u Podgorici, a kupac će kupoprodajnu cijenu od 28 miliona eura izmiriti u narednih 30 dana.

Ugovor su potpisali stečajni upravnik KAP-a, Veselin Perišić i vlasnik kompanije Uniprom, Veselin Pejović.

Pejović je kazao da će KAP preuzeti 1. jula, a u fabrici će raditi 300 radnika.

Bonus video: