"Dakićevci": Da se ispitaju i Mugošini poslovi u vezi sa fabrikom

Bivši radnici "Dakića“ od početka 2009. organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda koje podrazumijevaju isplatu 37 miliona
99 pregleda 2 komentar(a)
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.06.2014. 14:34h

Bivši radnici "Radoja Dakića" očekuju da se, ukoliko budu ispitivani poslovi dosadašnjeg gradonačelnika Podgorice, Miomira Mugoše, kontaktiraju i pravosudni organi kojima su se oni obraćali.

Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca "Radoja Dakića", Milan Vukčević, podsjetio je da su radnici pokretali postupke protiv Mugoše zbog inkriminisanih radnji.

"Akteulna koalicija Evropsko lice Podgorice zahtijeva da se ispitaju sumnjivi poslovi Mugoše. U vezi sa pokrenutim postupcima, koji se temelje na osnovanoj sumnji, očekujemo da kontaktirate Ranku Čarapić, Sonju Bošković i sve ostale iz Vrhovnog državnog tužilaštva, Anu Radović iz Opštinskog tužilaštva, Čedomira Janjevića iz Višeg suda i Gorana Dukovića iz Osnovnog suda kojima smo se pismeno obraćali i podnosili prijave", poručio je Vukčević.

On je agenciji Mina-business rekao da se u vezi sa sumnjivim radnjam, radnici u svojstvu građanina davali izjave i Upravi policije.

Bivši radnici „Radoja Dakića“ od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda koje podrazumijevaju isplatu 37 miliona eura. Radnicima je pravosnažnim sudskim presudama dodijeljeno zemljište vrijedno oko 40 miliona EUR koje ne mogu da prodaju.

Kompanije Zetagradnja i Čelebić su 27. oktobra 2011. godine odustale od kupovine zemljišta "Dakića", površine 221 hiljadu kvadratnih metara, za koje su nudile 35,4 miliona eura.

Konzorcijum šest crnogorskih firmi, kojeg su činili Voli, Bemax, Novi Volvox, Kroling, Normal Company i Master inženjering za zemljište je nudio 27 miliona eura.

Bonus video: