Zlatne medalje za Nikšićko Gold i Tamno pivo

“Monde Selection je jedna od najznačajnijih nagrada u industriji pića
106 pregleda 4 komentar(a)
Natalija Milić, Foto: Ilija Petrušić
Natalija Milić, Foto: Ilija Petrušić
Ažurirano: 07.06.2014. 11:48h

Na 53. međunarodnoj selekciji kvaliteta “Monde Selection” pivara “Trebjesa” dobila je dvije zlatne medalje – za piva Nikšićko Gold (boca 0,25l) i Nikšićko Tamno (boca 0,33l). Ceremonija dodjele nagrada održana je u Bordou, a uručenju nagrada prisustvovala je Natalija Milić, menadžer korporativnih poslova Pivare.

„'Monde Selection' je jedna od najznačajnijih nagrada u industriji pića. Kvalitet proizvoda je naš imperativ, i tako je od prvih piva koje smo proizveli pa do svake inovacije koju uvedemo. Ove zlatne medalje su još jedna potvrda da naši potrošači dobijaju najbolje i da se u Crnoj Gori pravi pivo čiji je kvalitet prepoznat na svjetskom nivou”, poručila je Milić.

Za Nikšićko Gold pivo ovo je druga zlatna medalja, dok se Nikšićko Tamno po prvi u selekciji našlo ove godine.

Institut „Monde Selection“ je osnovan 1961. godine i svake godine u periodu od oktobra do januara kompanije prijavljuju proizvode za ovo takmičenje, nakon čega 80 međunarodnih nezavisnih eksperata ocjenjuju kvalitet. Proizvodi se testiraju na ukus, fizičko-hemijski i mikrobiološki sastav. Ove godine učestvovalo je 87 zemalja, a prijavljeno je 3.163 proizvoda.

Bonus video: