Kavarić: Zakon o privrednim društvima do kraja naredne godine

„Dogovoreno je da se u proces izrade Zakona uključe socijalni partneri u cilju donošenja normi koje će najadekvatnije regulisati oblast stečaja“
59 pregleda 1 komentar(a)
Vladimir Kavarić, Foto: Vesko Belojević
Vladimir Kavarić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.06.2014. 17:58h

Novi zakon o privrednim društvima trebalo bi da bude prezentovan javnosti do kraja naredne godine, kazao je ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

Kavarić je danas prisustvovao sjednici predsjedništva Socijalnog savjeta (SS) na kojoj je razgovarano o izmjenama i dopunama zakona o stečaju i o privrednim društvima, kao i o imenovanju Odbora za praćenje, primjenu i tumačenje Opšteg kolektivnog ugovora.

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS), članovi Predsjedništva SS su upoznati sa planom aktivnosti koje Ministarstvo ekonomije preduzima u cilju izmjene i dopune Zakona o stečaju.

„Dogovoreno je da se u proces izrade Zakona uključe socijalni partneri u cilju donošenja normi koje će najadekvatnije regulisati oblast stečaja“, kaže se u saopštenju.

Kavarić je upoznao predstavnike SS sa aktivnostima koje se sprovode u postupku donošenja novag Zakona o privrednim društvima.

„Donošenje novog Zakona je dosta složen posao koji zatijeva vrijeme i uključenost predstavnika poslodavaca, sindikata i stručne javnosti, jer se on mora uskladiti sa evropskim tekovinama. Očekujemo da će novi Zakon biti prezentovan javnosti u četvrtom kvartalu naredne godine“, naveo je Kavarić,

Predsjedništvo SS je za za članove Odbora za praćenje, primjenu i tumačenje Opšteg kolektivnog ugovora imenovalo Tijanu Prelević i Vanju Janković iz MRSS, Tatjanu Vukosavović iz Saveza sindikata Crne Gore, Ivanu Mihajlović iz Unije slobodnih sindikata i Branislava Begovića i Rumicu Kostić, predstavnike Unije poslodavaca Crne Gore.

Bonus video: