NTO: Očekuje se oko 30.000 turista iz Bjelorusije

Tokom prezentacije najavljeno je devet čarter letova sa ovog tržišta naredne godine
77 pregleda 0 komentar(a)
Kotor turisti, Foto: Mirela Hodžić
Kotor turisti, Foto: Mirela Hodžić
Ažurirano: 06.06.2014. 09:12h

Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavila je aktuelnu ponudu Crne Gore u Minsku u cilju pospješivanja prodaje aranžmana, a imajući u vidu trenutno stanje bukinga i dodatne čarter linije ove sezone se očekuje oko 30 hiljada turista sa tog tržišta.

Turističku ponudu Crne Gore za ovu sezonu predstavio je direktor NTO, Saša Radović, koji je upoznao prisutne sa turističkim proizvodom Crne Gore, novim investicionim projektima.

On je, kako je saopšteno iz NTO, pozvao agente da iskoriste akcione popuste i direktne čarter letove da svoje klijente pozovu da odmor provedu u Crnoj Gori.

Prezentaciji, koju je organizovala NTO uz podršku turoperatora R-Tours i Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera, prisustovali su predstavnici turističkih organizacija Bara i Budve kao i Montenegro Airlines-a.

Direktor R-Toursa, Ratko Čitaković obavijestio je turističke agencije da će ove sezone biti realizovano više čarter letova i to šest puta sedmično, svakog dana, osim nedjelje, prema aerodromima Podgorica i Tivat posredstvom kompanije Belavia.

Tokom prezentacije najavljeno je devet čarter letova sa ovog tržišta naredne godine.

Prezentaciji je prisustvovalo 80 turističkih agencija i turoperatora iz Bjelorusije i Ukrajine, koji su posebno zainteresovani za ponudu primorskih opština kao i smještajem u domaćoj radinosti.

Direktor TO Bar, Neda Ivanović i pomoćnik direktora TO Budva, Aleksandar Armenko predstavili su ponude svojih opština i aktuelnosti za ovu ljetnju turističku sezonu, naročito bogat program zabavnih događaja koji će se ovog ljeta održavati u Crnoj Gori.

Katarina Kažanegra iz HG Budvanska rivijera informisala je o novoj ponudi koja je pripremljena za agente sa ovog tržišta, a koja se odnosi na porodične odmore i popuste za djecu do 12 godina. Ujedno u hotelu Aleksandar, za agente sa ovog tržišta, odobreno deset odsto popusta na sve ugovorene cijene za ovu sezonu.

Prezentaciji je prisustvovalo 80 turističkih agencija i turoperatora iz Bjelorusije i Ukrajine, koji su posebno zainteresovani za ponudu primorskih opština kao i smještajem u domaćoj radinosti.

Tokom prošle godine Crnu Goru je posjetilo 20,73 hiljade turista sa tržišta Bjelorusije koji su ostvarili 136 hiljada noćenja što je na istom nivou kao 2012. godine. Imajući u vidu trenutno stanje bukinga i dodatne čarter linije ove sezone se očekuje oko 30 hiljada turista sa ovog tržišta.

Prezentacija je organizovana u okviru dodatnih promotivnih aktivnosti na tržištu istočne Evrope, u cilju smanjenja negativnih efekata ukrajinske krize ali i pospješivanja prodaje aranžmana na tom tržištu. NTO će, u saradnji sa partnerima, u cilju dalje promocije turističke ponude na ovom tržištu u narednom periodu organizovati i studijsku posjetu medija sa tog tržišta.

Bonus video: