Bujišić odgovorio: Šućur se može žaliti samo ako zastupa Jasen

Znam da nijesu blesavi ni mutavi, već su odlukama doprinijeli da Jasen nezakonito koristi šume i ostvari dobit veću od 200.000 eura na našu štetu
163 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2014. 17:16h

Vlasnik podgoričke Bambis stolarije Baćo Bujišić reagovao je na navode direktora Uprave za šume Radoša Šućura i pravnika Miloša Rosića u nedavnom tekstu u “Vijestima” pod naslovom “Ivanović poništio koncesiju Šućura“ .

“Prosto je nevjerovatno da direktor Uprave za šume i pravnik ne poznaju elementarnu stvar da prvostepeni organ nema pravo žalbe - tužbe Upravnom sudu na rješenje drugostepenog organa, koje je donio ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović, već na to rješenje pljevaljski Jasen može podnijeti Upravnom sudu tužbu ako je nezadovoljan rješenjem.

Izjava pravnika Rosića, koji je obrađivač nezakonitih rješenja, i Šućura koji je ne samo nezakonito dodijelio šume Jasenu već je pet puta, po žalbi Bambisa, u prvostepenom upravnom postupku donio nezakonita rješenja, više su nego smiješne”, istakao je Bujišić u reakciji.

On je objavio nedavno da je nakon šest godina uspio pred sudovima da dokaže da je Uprava za šume, na čelu sa Šućurom i predsjednikom konkursne Komisije za dodjelu koncesija Jovetom Terzićem, “nezakonito dodijelila pljevljskom preduzeću Jasen koncesije”. Radi se o šumi u Pljevljima. Bujišić tvrdi da su time „Crnu Goru i Bambis oštetili preko tri miliona eura“. Po žalbi Bambisa, Ministarstvo poljoprivrede 15. maja poništilo je rješenje Uprave za šume, odbacilo ponudu Jasena i koncesionaru Bambis dalo na korišćenje šume (55.000 m3) na sedam godina.

Šućur je najavio da će ta odluka biti osporena tužbom pred Upravnim sudom. “Ko zna, možda su gospoda Šućur i Rosić planirali da oni lično sa Jovetom Terzićem ispred Jasena podnesu tužbu Upravnom sudu pa su iz tog razloga dali ovakvu izjavu”, dodao je Bujišić.

On je rekao da su “netačni navodi Šućura” da je on ili Bambis prije 15 godina tužio njega ili Upravu za šume, navodeći da je prvi put 2008. “zbog njegovih nezakonitih radnji u dodjeli koncesija poveo sudski spor pred Upravnim sudom i podnio krivičnu prijavu”. Ističe da nije tačna konstatacija Terzića da su neki članovi komisije (u Ministarstvu poljoprivrede) “bili i prvi i drugi put i nijesu utvrdili ono što su sada naknadno”.

“Prvu konkursnu komisiju Ministarstva imenovao je tadašnji ministar Tarzan Milošević 2012. iz kojeg je rješenja, uz prethodno falsifikovanje potpisa ministra, izuzet jedan član iz druge komisije, a po naređenju tadašnjeg pomoćnik ministra Milosava-Miša Anđelića, a sve u cilju da se moja ponuda odbaci.

Suvišno je objašnjavati pravne mahinacije prve neligitimne komisije na čelu sa pravnikom Miodragom Batom Radunovićem i postupak po osnovu koga je Anđelić doprinio da se zakonito rješenje donese tek po ukidnom rješenju Upravnog suda iz marta 2013”, saopštio je Bujišić.

On je naveo “da sve ovo dobro zna Terzić pa iz tog razloga najavljuje dalje sudske procese iako je on samo predsjednik prvostepene komisije koji prema Zakonu o upravnom postupku nema pravo žalbe, osim ako ne bude zastupao Jasen”. Poručio je da je saglasan sa Terzićem da oni nijesu blesavi ni mutavi već su “i više nego očito svojim odlukama doprinijeli da Jasen nezakonito koristi šume i ostvari nezakonitu dobit veću od 200.000 eura, a sve na našu štetu”.

Bonus video: