Slovenija i Turska zainteresovene za izgradnju hidrocentrala na Morači

Đukanović je ocijenio pozitivnim interesovanje Slovenije i Turske za projekat hidrocentrala, u kontekstu izuzetno dobrih međudržavnih odnosa
3 komentar(a)
Milo Đukanović, Vladimir Gasparič, Mehmet Tanilir, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Vladimir Gasparič, Mehmet Tanilir, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 29.05.2014. 16:04h

Slovenija i Turska zainteresovane su za izgradnju hidrocentrala na Morači, saopšteno je na sastanku njihovih ambasadora sa premijerom Milom Đukanovićem.

Iz Vlade je saopšteno da je Đukanović danas sa ambasadorima Slovenije i Turske, Vladimirom Gasparičem i Mehmetom Tanilirom, razgovarao o mogućnostima investicione saradnje tri države.

Gasparič i Tanilir su saopštili da su Slovenija i Turska zainteresovane za projekat izgradnje hidrocentrala na Morači, vrijednog više od pola milijarde eura, u saradnji sa partnerom iz Crne Gore.

"Oni su upoznali Đukanovića sa inicijativom za potpisivanje Memoranduma između resornih ministarstava, koji bi objedinio privredne potencijale tri države za realizaciju tog značajnog razvojnog projekta”, navodi se u saopštenju.

Đukanović je ocijenio pozitivnim interesovanje Slovenije i Turske za projekat hidrocentrala, u kontekstu izuzetno dobrih međudržavnih odnosa i strateških razvojnih prioriteta Crne Gore.

Na sastanku je dogovoren nastavak komunikacije u cilju detaljnijeg sagledavanja inicijative i modela saradnje.

Bonus video: