Kombinat odumire, sve odluke na čekanju

"Obaviješten sam da je uknjižba imovine KAP-a završena. Sada će advokati raditi na ugovoru koji će vjerujem biti potpisan do srijede naredne sedmice", naveo je Pejović
52 pregleda 4 komentar(a)
Kombinat aluminijuma, Foto: Luka Zeković
Kombinat aluminijuma, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.05.2014. 06:39h

Ugovor o kupoprodaji imovine Kombinata aluminijuma neće biti potpisan ove sedmice, kako je to očekivala stečajna uprava, već početkom naredne, potvrdio je “Vijestima” vlasnik Uniproma Veselin Pejović.

"Obaviješten sam da je uknjižba imovine KAP-a završena. Sada će advokati raditi na ugovoru koji će vjerujem biti potpisan do srijede naredne sedmice", naveo je Pejović.

Iz Privrednog suda “Vijesti” juče nijesu mogle dobiti precizan odgovor da li je prema oglasu za prodaju imovine KAP-a i zakonu prekoračen rok za potpisivanje ugovora sa jedinim ponuđačem Unipromom.

Kompanija CEAC, koja je upravljala KAP-om do uvođenja stečaja u julu prošle godine, Privrednom sudu je podnijela novi prigovor kojim traži da se zaustavi prodaja, jer tvrde da je istekao rok za zaključenje ugovora.

Stečajni sudija za KAP Dragan Rakočević je na odmoru i juče nije mogao reći da li je prekoračen rok.

"Ne znam za taj prigovor. Sjutra ću vidjeti o čemu se radi", kazao je Rakočević.

Advokati CEAC-a su u prigovoru naveli da je stečajni upravnik prihvatio ponudu Uniproma 28. februara, a da je rok za zaključenje bio 10 do 15 dana od tada, kako i jeste prema zakonskom roku.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za 29. maj

Bonus video: