Skupština Telekoma: Dividenda 41 cent, najavili novi razvoj mreže i usluga

Ukupni prihod Crnogorskog Telekoma u 2013. iznosio je 110,2 miliona eura, dok je neto dobit bila 18,8 miliona eura
59 pregleda 0 komentar(a)
Skupština akcionara Telekom, Foto: Telekom
Skupština akcionara Telekom, Foto: Telekom
Ažurirano: 28.05.2014. 15:09h

Akcionari Crnogorskog Telekoma usvojili su na današnjoj Skupštini odluku o isplati dividende od 41 cent neto po akciji.

Akcionari kompanije su na redovnoj Skupštini akcionara donijeli odluku o raspodjeli neto profita za prošlu godinu i dijela neraspoređene dobiti, pa će na ime dividende biti isplaćeno 21,5 miliona eura.

Na Skupštini su usvojeni finansijski i godišnji izvještaj o poslovanju za prošlu godinu. Ukupni prihod Crnogorskog Telekoma iznosio je 110,2 miliona eura, dok je neto dobit bila 18,8 miliona eura.

Pravo na isplatu imaju akcionari koji posjeduju akcije Crnogorskog Telekoma na današnji dan.

Izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Rudiger Šulc kazao je da je prošla godina finansijski i operativno bila veoma izazovna za kompaniju, koja je potvrdila lidersku poziciju na crnogorskom tržištu telekomunikacija.

"Srećan sam što je i pored negativnih makroekonomskih kretanja, Telekom uspio da održi tržišnu superiornost, stabilan finansijski učinak i da napravi značajne uspjehe na putu transformacije. Uspjeli smo da ostvarimo zacrtane planove, koji se tiču održavanja nivoa isplate dividendi", rekao je Šulc.

On je poručio da će Crnogorski Telekom nastaviti sa unaprijeđenjem interne efikasnosti kako bi obezbijedio sredstva za ulaganje u nove proizvode i usluge.

"Telekom teži da budemo dovoljno inovativan i ostvarimo rast kroz povećanje prihoda. Nastavićemo sa projektima kao što su razvoj 4G i optičke mreže, projekat hibridnog pristupa, u cilju povećanja zadovoljstva korisnika i zadovoljenja sve veće tražnje za kvalitetom, pokrivenošću i brzinom", rekao je Šulc.

Akcionari Telekoma danas su za nove članove Odbora direktora izabrali Franka Polcza i Michaela Franka, koji će zamijeniti Tila Kuša i Mihalji Nemeta. Ostali članovi Odbora, Peter Zsom, Melinda Szabo, Tripko Krgović, Janoš Szabo i Susanne Krogmann, ponovo su izabrani.

Skupština akcionara usvojila je i odluku o promjeni Statuta, dok je za ovlašćenog revizora za ovu godinu ponovo izabrana revizorska kuća PricewaterhouseCoopers.

Bonus video: