Crna Gora i VB: Dalje unaprijediti saradnju u turizmu

Iz Ministarstva je saopšteno da je na sastanku razgovarano o mogućnostima daljeg unaprijeđenja saradnje u oblasti investicija i turizma
4 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Luka Zeković
Branimir Gvozdenović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.05.2014. 14:33h

Crna Gora i Velika Britanija radiće dalje na podsticanju investicija i unaprijeđenju avio-konekcije u cilju privlačenja turista, saopšteno je na sastanku ministra održivog razvija i turizma, Branimira Gvozdenovića i britanskog ambasadora u Podgorici, Ijana Vitinga.

Iz Ministarstva je saopšteno da je na sastanku razgovarano o mogućnostima daljeg unaprijeđenja saradnje u oblasti investicija i turizma.

Gvozdenović je kazao da je postojeća saradnje sa britanskim turoperatorima i turističkim agencijama važna, između ostalog i za unaprijeđenje avio-konekcije.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnosti saradnje kroz razmjenu iskustava u oblasti turističke valorizacije kulturnih dobara, unaprijeđenja postupka kategorizacije turističko-ugostiteljskih objekata i standarda kvaliteta u turističkim uslugama, kao i razvoja „zelenog“ turizma.

Gvozdenović i Viting su, kada je riječ o stranim direktnim ulaganjima, razmotrili mogućnost organizovanja sastanka sa potencijalnim investitorima iz Velike Britanije, kao i predstavnicima britanske zajednice u Crnoj Gori, sa akcentom na unaprijeđenje privredne saradnje.

Sagovornici su saopštili da su zadovoljni dogovorenim aktivnostima i dodali da će se dalje raditi na podsticanju investicija i poboljšanju dostupnosti u cilju privlačenja turista.

Bonus video: