Aerodromima pao tender od 400.000 eura

To je vezano za izbor najpovoljnije ponude za izradu tehničke dokumentacije za rehabilitaciju i rekonstrukciju manevarskih površina i platforme na aerodromu u Tivtu
0 komentar(a)
Aerodrom Tivat, Foto: Arhiva "Vijesti"
Aerodrom Tivat, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.05.2014. 19:45h

Državna Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu danilovgradske firme Ing-Invest i zbog više nezakonitosti poništila tendersku dokumentaciju Aerodroma Crne Gore (ACG). To je vezano za izbor najpovoljnije ponude za izradu tehničke dokumentacije za rehabilitaciju i rekonstrukciju manevarskih površina i platforme na aerodromu u Tivtu. Po službenoj dužnosti je poništen cjelokupan postupak nabavke vrijedne oko 400.000 eura.

Komisija je utvrdila da je u ovom postupku, između ostalog, “ograničena tržišna konkurencija” jer je onemogućeno učešće svim zainteresovanim licima kao potencijalnim ponuđačima koji imaju odgovorne projektante koji ispunjavaju sve zakonom propisane uslove za sticanje tog statusa... Usvojena je i žalba Crnogorskog Telekoma, pa je državna komisija poništila tendersku dokumentaciju i postupak javne nabavke Aerodroma vezano za usluge nabavke mobilne telefonije, u cjelosti.

Komisija je nedavno poništila još jedan tender Aerodroma po žalbi iste firme.

Bonus video: