Građani platili četiri miliona duga barske Primorke

Vlada je 2010. garantovala sa četiri miliona za kredit od ukupno 14 miliona preduzeće Melgonija Primorka
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2014. 19:18h

Građani Crne Gore prije mjesec i po platili su četiri miliona eura umjesto preduzeća Melgonija Primorka iz Bara. To je TV Vijesti potvrđeno iz Ministartva finansija.

Vlada je za kredit kompaniji Primorka koja je vlasništvo kiparske kompanije Melgonija Holding Limited kod NLB banke garantovala prije četiri godine.

Melgonija Primorka je, inače, u stečaju približno mjesec, a duguje i radnicima i državi.

"Vlada Crne Gore je 31. marta 2014. godine izvršila plaćanje cjelokupnog duga po garanciji NLB montenegro banci", saopšteno je iz Ministarstva.

Vlada je 2010. garantovala sa četiri miliona za kredit od ukupno 14 miliona preduzeće Melgonija Primorka. Vlasnik barskog preduzeća je kiparska Melgonija Holding Limited.

Iako ne postoje zvanični podaci o vlasniku, na prilog TV Vijesti od prije godinu i po, reagovovao je tadašnji izvršni direktor primorke Vinko Marović. U reagovanju stoji da je vlasnik kompanije Nebojša Bošković.

TV Vijesti: Daniela Vranković

Preduzeće Melgonija Primorka je od početka aprila u stečaju. Stečajni upravnik je angažovao 13 radnika koji čuvaju i popisuju imovinu. Ostali, njih 50-ak su na Birou.

Radnicima duguju ukupno milion eura za plate i doprinose i to tri različite firme.

Galerija

Bonus video: