Vlasnici hotela traže partnera: Za bečićku "Kraljicu" planiran i novi blok

Hotel je privatizovan prije gotovo deset godina, kada ga je na prodaju ponudilo Hotelsko turističko preduzeće „Miločer”
164 pregleda 0 komentar(a)
The Queen of Montenegro, Foto: Vuk Lajović
The Queen of Montenegro, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 17.05.2014. 19:05h

Novi gazda elitnog bečićkog hotela "The Queen of Montenegro" firma "Debt management project i Montenegro” namjerava izgraditi novi blok tog hotela, za šta je započela procedura dobijanja građevinske dozvole.

Detaljnim urbanističkim planom na dijelu zemljišnog kompleksa na kome je izgrađen bečićki hotel, ucrtana je izgradnja višespratnog hotelsko- apartmanskog kompleksa, a firma koja je nakon što je banka oglasila prodaju "Kraljice" zbog nevraćanja milionskog kredita, namjerava da kompletira sve papire, kako bi animirala investitora koji bi ušao u zajednički posao.

Direktorka hotela "Queen of Montenegro" Marina Gardašević potvrdila je da je podnijet zahtjev za dobijanje UTU, navodeći da se stvaraju sve pretpostavke za animiranje investitora, koji bi ušao u projekat izgradnje druge faze hotelskog kompleksa.

OTP banka i njena podružnica u Crnoj Gori CKB zaplijenila je hotel jer joj nije vraćen kredit sa kamatama u ukupnom iznosu od 42 miliona eura.

Zahtjev za izdavanje urbanističko tehničkih uslova podnio je Gligor Bojić ovlašćeni zastupnik "OTP factoring Montenegro" d.o.o. Podgorica i izvršni direktor "Debt management project i Montenegro".

Kompanija „Debt Management Project i Montenegro“ ,registrovana za promet nekretnina,u stopostotnom vlasništvu je OTP “Faktoringa”, mađarske firme koja se bavi naplatom potraživanja Crnogorske komercijalne banke (CKB) kako bi je oslobodila loše kolaterale.

"Debt Management Project i Montenegro“ registrovano je još u maju 2011. godine „za kupovinu i prodaju nekretnina za sopstveni račun".

Izvršni direktor firme, prema podacima iz registra privrednih društava u Poreskoj upravi, je Gligor Bojić, a ovlašćeni zastupnik Bogdan Ćaba.

OTP banka i njena podružnica u Crnoj Gori CKB zaplijenila je hotel jer joj nije vraćen kredit sa kamatama u ukupnom iznosu od 42 miliona eura.

Popularna “Kraljica” je svih prethodnih godina se pozicionirala kao jedan od najprestižnijih hotelskih kapaciteta na našoj obali i dobitnik je brojnih priznanja.

Hotel, je privatizovan prije gotovo deset godina , kada ga je na prodaju ponudilo Hotelsko turističko preduzeće "Miločer".

Bonus video: