PRIHVAćen ZAHTJEV

Grci sve osim hotela na Svetom Stefanu daju u podzakup

U podzakup mogu poslovni prostori u šoping centru, restorani “Pod murvom”, “Pod maslinom”, “Kraljičina stolica”, “Zvjerinjak”...
3 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Zoran Đurić
Sveti Stefan, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.02.2019. 18:30h

Zakupac hotelskog kompleksa Sveti Stefan - Miločer, kompanija Adriatik propertiz dobila je zeleno svjetlo od Hotelske grupe “Budvanska rivijera” da poslovne i ugostiteljske prostore može nesmetano izdavati drugim kompanijama ili preduzetnicima pod godišnju zakupninu.

Već je u podzakup izdat plažni bar “Pod murvom” na istočnoj svetostefanskoj plaži, naspram grada hotela.

Zelene svjetlo Adriatik propertizu, kojim upravlja grčki biznismen Petros Statis, dobio je od borda direktora “Budvanske rivijere” na čijem se čelu nalazi potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović, nakon što je pravna služba hotelske grupe saopštila da nema zakonskih smetnji za izdavanje u podzakup.

Ovim bi Adriatik propertiz mogao da obezbijedi značajana priliv novca i time plati dio zakupnine za cijeli kompleks “Budvanskoj rivijeri”

"Vijestima" je potvrđeno u HG "Budvanska rivijera" da je kompanija Adritik propertiz podnijela zahtjev za izdavanje u podzkup poslovnih i ugostiteljskih prostora i da je bord direktora to odobrio, uz naglasak, da prilikom svakog zaključivanja ugovora o podzakupu, Hotelska grupa mora biti upoznata sa imenom kompanije ili preduzetnika kome se ustupa imovina.

A na spisku za izdavanje je i elitni restorana “Pod maslinom”, na kraju hotelske svetostefanske plaže, koji je zakupac adaptirao prije nekoliko godina, nakon što je završio rekonstrukciju grad-hotela.

Takođe, u podzakup bi mogao biti ustupljen i restoran “Kraljičina stolica” iznad hotela “Kraljičina plaža”, kao i kafe bar i restorana “Zvjerinjak” u parku na Kraljevoj plaži.

Đukanović na otvaranju Festivala investicija i nekretnina u Pržnu, poručio da su "ovih dana otklonili i posljednje prepreke za nastavak razvojnog projekta na Miločeru i Svetom Stefanu"

Osim ovoga, zakupac očekuje da mu bude udovoljeno i u zahtjevima za produženje roka zakupa i smanjenju kirije što su tražili prije godinu.

Iako o ovom zahtjevu Skupština treba da donese konačnu riječ, premijer Milo Đukanović je preksinoć, na otvaranju Festivala investicija i nekretnina (FREI) u Pržnu, poručio da su “ovih dana otklonili i posljednje prepreke za nastavak razvojnog projekta na Miločeru i Svetom Stefanu”.

Vlada je prihvatila zahtjeve zakupca, a taj predlog se ponovo nalazi u skupštinskoj proceduri. Pred parlamentom je isti predlog bio i krajem prošle godine ali ga je Ministarstvo finansija povuklo kada je postalo jasno da za njegovo izglasavanje neće imati većinu jer su protiv bili SDP i opozicija.

Ove partije su i sada protiv ovih aneksa ugovora o zakupu.

Grci su tražili da se smanji godišnji iznos zakupnine za trećinu, produži rok zakupa sa 30 na 42 godine, da im se omogući gradnja apartmana, odnosno stanova za tržište na parceli pored hotela Kraljina plaža, a zakup za ovo zemljište produži na 90 godina.