Montenegro Airlines dobitnik nagrade Brand Leader Award

Pejović je na svečanosti uručenja kazala da je nagrada došla kao rezultat 20 godina rada, i dodala da nacionalna avio kompanija predstavlja ključnu kariku
2 komentar(a)
Montenegro Airlines, Foto: Arhiva Vijesti
Montenegro Airlines, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.05.2014. 18:18h

Crnogorska nacionalna avio-kompanija dobitnik je nagrade Brand Leader Award, a žiri je ocijenio da je Montenegro Airlines (MA) uz visoko kvalitetnu uslugu, operativnu izvršnost i permanentno rastuću efikasnost, postavila nove standarde na regionalnom tržištu.

Kako je saopšteno iz MA, njihova delageacija, koju je predvodila predsjednica Odbora direktora Daliborka Pejović, učestvovala je u radu konferencije „Održivi razvoj i konkurentnost turističkog proizvoda Jugoistočne Evrope – SEET 2014“, koja se održava u Beogradu.

U okviru konferencije, crnogorskoj nacionalnoj avio-kompaniji, uručena je nagrada Brand Leader Award.

Pejović je na svečanosti uručenja kazala da je nagrada došla kao rezultat 20 godina rada, i dodala da nacionalna avio kompanija predstavlja ključnu kariku u konceptu koji je već usvojila Vlada Crne Gore.

Ona je pojasnila da se to odnosi na dostupnost Crne Gore kao turističke destinacije, gdje avio saobraćaju pripada posebno mjesto.

“Otvaranje novih redovnih linija, pored postojećih i brojnih čarter destinacija, od velikog su značaja za Crnu Goru. Pored jake konkurencije na trzištu, pogotovo u eri kada sve više niskobubžetnih avio kompanija pojavljuju na našem nebu, mi ipak uspijevamo da prevezemo skoro 50 odsto od ukupnog broja avio putnika koji dolaze u Crnu Goru, na godišnjem nivou“, rekla je Pejović.

Prema njenim riječima, to je dokaz da MA uspijeva da se izborimo za svoju poziciju na crnogorskom nebu.

„Nove linije podrazumijevaju veliku, ali neophodnu razvojnu investiciju i sigurna sam da ćemo zajedno sa investicionom zajednicom, doći do jednog dobrog rješenja da se i dalje održimo kao regionalni lider“, poručila je Pejović.

Iz MA je saopšteno da je nagrada dodijeljena na osnovu niza standardizovanih kriterijuma koji podrazumijevaju inovativnost, visok stepen tržišne prepoznatljivosti i pozicioniranja autentičnog proizvoda.

“Nagrada se dodijeljuje deset godina u cilju afirmacije najistaknutijih kompanija, institucija, pojedinaca i medija koji kontinuranim pozitivnim razvojem i inovativnim strategijama postavljaju više standarde i unapredjuju tržište, te daju izvanredan doprinos u popularizaciji privrednog potencijala, kreiranja konkuretnog turističkog imidža regiona”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, prilikom uručivanja nagrade, žiri je istakao da je Montenegro Airlines kroz visoko kvalitetnu uslugu, operativnu izvršnost i permanentno rastuću efikasnost postavila nove standarde na regionalnom tržištu.

“Uspješan i efikasan menadžment prateći svetske trendove, pažljivo biranim inovativnim i razvojnim strategijama, ugradio je sve tržišno pozitivne i prepoznatljive elemente u kreiranje novog imidža aviokompanije. Konstantnim širenjem međunarodne saobraćajne mreže MA daje poseban doprinos daljem jačanju ugleda i konkurentnosti turističkog proizvoda u regionu Jugoistočne Evrope”, ocijenjeno je na dodjeli nagrada.

U panel diskusiji na temu “Savremene tržišne strategije plasmana turističkog proizvoda”, izvršni direktor MA, se osvrnuo na inovaciju flote, i najavio da će ovih dana na podgorički aerodrom stići novi avion, Embraer 190.

Bonus video: