Boka Group gradi ski rizort u Kolašinu

“Uvjeren sam da će ovaj ski rizort postati centar zimskog turizma i jedan od najkonkurentnijih u regionu”
77 pregleda 10 komentar(a)
Ski-centar Kolašin 1450, Foto: Dragana Šćepanović
Ski-centar Kolašin 1450, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 13.05.2014. 11:50h

Boka Group planira da u Crnoj Gori izgradi prvi ski rizort, najavili su njeni predstavnici na sajmu nekretnina i investicija u Miločeru.

Boka Group, koja u Tivtu gradi prvi golf teren sa 18 rupa u ovom dijelu Jadrana, predstavila je na sajmu novi projekat, brendiran pod imenom Boka Ski Kolašin 1450.

“Prepoznajući razvojne potencijale sjeverne regije, cilj Boka Group je da sa izgradnjom kapaciteta, neophodnih za skijaški sport, učini Kolašin prestižnom i primamljivom turističkom destinacijom u međunarodnim okvirima, sa ambicijom da ovaj projekat postane pokretačka snaga razvoja sjevera Crne Gore”, navodi se u saopštenju kompanije.

Osnivač i izvršni direktor Boka Group, John Kennedy rekao je da taj projekat predstavlja dio korporativne strategije kompanije, čiji je cilj da obezbjeđivanjem neophodnih sadržaja stvori sve uslove za produžetak turističke sezone.

“Na sjeveru smo uvidjeli šansu za razvoj još jednog međunarodnog sporta, koji u kombinaciji sa našim golf projektom treba da stvori sinergetski efekat, čiju će pozitivnu stranu osjetiti sve strukture društva u Crnoj Gori”, kazao je Kennedy.

Prema njegovim riječima, uskoro će krenuti implementacija projekta, a od velike pomoći biće postojeća infrastruktura i kapaciteti ski centra, što već na samom početku značajno redukuje troškove.

“Uvjeren sam da će ovaj ski rizort postati centar zimskog turizma i jedan od najkonkurentnijih u regionu”, smatra Kennedy.

Ski rizort u Kolašinu, kako je saopšteno, biće izgrađen prema najvišim međunarodnim standardima, a projekat predviđa izgradnju nekoliko kondo-hotela, rezidencijalnih šalea, maloprodajnih i komercijalnih objekata, unaprijeđenje postojeće ski infrastrukture i izgradnju dodatnih ski staza i žičara.

Bonus video: