Izgorio dokaz o otpremnini radnika "Solane"

Odluka borda izgorjela u autu bivšeg punomoćnika Aleksićeve
1 komentar(a)
Štrajk Solana Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Štrajk Solana Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 13.05.2014. 16:00h

Izvođenjem dokaza juče u Privrednom sudu nastavljena je rasprava u sporu nastalom po tužbi Jelene Aleksić, bivše direktorice ulcinjske Solane “Bajo Sekulić” u stečaju koja je tužila kompaniju i zahtijeva isplatu otpremnine u iznosu od 234.355 eura.

Sudija Privrednog suda Dragica Vujanović tražila je od punomoćnika tužene, advokata Milana Vujoševića da za sljedeće ročište pribavi podatke od datumu uvođenja stečaja, toku plana reorganizacije, ali i odluku Borda direktora Solane iz 2006. godine o imenovanju direktorice kojom je garantovana isplata otpremnine.

Advokat Vujošević saopštio je da je teret dokazivanja u tužbi na strani tužioca te bi on trebalo da dostavi tu odluku.

Sutkinja Vujanovićeva je objasnila da je original odluka Odbora direktora iz 2006. izgorjela prošle godine u automobilu Gorana Petrovića, bivšeg punomoćnika Aleksićeve.

Vujošević se obavezao da će zatražiti taj dokument od stečajne uprave Solane, ali nije mogao garantovati pred sudom da će uspjeti da ga pribavi.

Sutkinja je objasnila da su bivšem punomoćniku Aleksićeve izgorela u automobilu i dokumentakoja su u vezi sa krivičnim postupkom koji je vodio u nekom drugom sporu.

Advokat tužiteljke Zoran Kuzmanović ranije je izjavio da prema odluci iz 2006. godine o imenovanju Jelene Aleksić za direktoricu, ona ima pravo na isplatu otpremnine.

Druga strana tvrdi da je bivšoj direktorki u maju 2010. godine izmijenjena prvobitna odluka o imenovanju iz 2006, dat novi ugovor o radu, u kojem nema pomena o isplati otpremnine, koju Aleksić sad tužbom potražuje.

U Eurofondu, koji gazduje ulcinjskom Solanom, ne žele da čuju za isplatu otpremnine bivšoj direktorici.

Eurofondom upravljaju osobe bliske podgoričkom biznismenu Veselinu Baroviću.

Punomoćnik tužioca predložio je saslušanje bivšeg predsjedavajućeg uprave Vladimira Komnenića.

O tom predlogu sud bi trebalo da donese odluku na narednom ročištu, koje je zakazano 25. juna.

Bonus video: