FREI 2014 počinje u ponedjeljak, otvara ga Milo Đukanović

Prethodnih godina, FREI se, prema riječima organizatora, uspješno afirmisao kao kvalitetan poligon za promociju novih projektnih i poslovnih ideja
84 pregleda 0 komentar(a)
Hotel Maestral, Foto: Vuk Lajović
Hotel Maestral, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 11.05.2014. 15:06h

Festival investicija i nekretnina, FREI 2014, počeće sjutra u hotelu Maestral u Budvi.

Festival se, kako je saopšteno iz Organizacionog odbora FREI 2014 i ove godine održava pod patronatom predsjednika Vlade, Mila Đukanovića.

On će otvoriti festival izlaganjem na temu Struktura prepoznatljivosti Crne Gore kao investicionog odredišta.

FREI je tematska, multidisciplinarna manifestacija, problemski usmjerena na razvoj investicija u nekretnine, sa fokusom na turistički sektor. Skup je namijenjen investitorima i komercijalnim kompanijama u real estate sektoru, reprezentima državne i javne uprave, predstavnicima međunarodnih institucija, kao i stručnoj javnosti.

Prethodnih godina, FREI se, prema riječima organizatora, uspješno afirmisao kao kvalitetan poligon za promociju novih projektnih i poslovnih ideja, ali i za analizu poboljšanja uslova za investiranje u Crnu Goru.

“Program uključuje i niz pozivnih izlaganja i diskusionih sadržaja, uz učešće eminentnih međunarodnih eksperata, kao i predstavnika državnih organa, lokalne samouprave, velikih svjetskih konsultantskih kuća i hotelskih brendova”

“Pažljivim odabirom tema organizator je obezbijedio aktuelnost skupa i saglasnost njegovih ciljeva sa razvojnim pretenzijama Crne Gore. Kroz izložbu i prezentacije na FREI 2014 će učestvovati čak 35 kompanija”, navodi se u saopštenju.

U fokusu ovogodišnjeg, petog festivala su savremeni modaliteti nekretnina u funkciji novih trendova višenamjenske turističke ponude.

“Program uključuje i niz pozivnih izlaganja i diskusionih sadržaja, uz učešće eminentnih međunarodnih eksperata, kao i predstavnika državnih organa, lokalne samouprave, velikih svjetskih konsultantskih kuća i hotelskih brendova”, dodaje se u saopštenju.

Posebna pažnja će, kako su naveli organizatori, biti posvećena infrastrukturnim pretpostavkama investicionog razvoja, zatim valorizaciji potencijala na sjeveru Crne Gore, kao i ulozi lokalne samouprave u optimizaciji investicionog ambijenta.

Organizator FREI 2014, koji traje do četvrtka, je konzorcijum Biznis Link iz Beograda i RLC Montenegro iz Podgorice. Programski nosilac skupa je crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja i turizma, a generalni pokrovitelj Atlas grupa.

Bonus video: