"Mitiq" dovezao sedam jahti u Porto Montenegro

"Sevenstar Yacht Transport" je lani uspostavio redovan sezonski servis brodskog transporta jahti do i iz Crne Gore ka raznim destinacijama svijeta
0 komentar(a)
Mitiq, Foto: Siniša Luković
Mitiq, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 11.05.2014. 11:03h

Teretni brod "Mitiq" holandske kompanije "Sevenstar Yacht Transport", specijalizovane za brodski prevoz jahti i sličnih manjih plovila, uplovio je danas u Boku, što je prvi ovosezonski dolazak broda "Sevenstara" u Crnu Goru.

Ta kompanija lani je posredstvom tivatske firme "MRM Maritime" uspostavila redovan sezonski servis brodskog transporta jahti do i iz Crne Gore ka raznim destinacijama svijeta, pa je tako prošle godine tako bilo više uplovljavanja transportera "Sevenstara" u Boku.

Na sidrištu ispred marine Porto Montenegro u Tivtu sa 136 metara dugog holanskog teretnjaka od 12.760 tona koji je stigao iz italijanske luke Katanija, iskrcano je pet motornih jahti i dva jedrenjaka dužine između 10 i 20 metara.

Ti brodovi će ovu nautičku sezonu provesti u elitnoj tivatskoj i drugim marinama na Jadranu.

Iz MRM su već za utorak najavili dolazak još jednog "Sevenstarovog" broda, teretnjaka "Kur Paul" koji će u Tivtu ukrcati 24-metarsku "Sea Leopard" i odvesti je čak do dalekih Sejšelskih ostrva u Indijskom okeanu.

Počekom aprila redovni servis brodskog prevoza jahti iz Boke Kotorske na razne destinacije svijeta, uspostavila je i takođe holandska kompanija "Star Class Yacht Transport".

Njihov brod "Eendracht" tada je u Porto Montebegr dovezao pet jahti.

Bonus video: