Sve je manje mini-marketa

Tokom 2012. ugašeno 58 trgovina na malo hranom, pićem, voćem i povrćem, ali i 179 trgovina registrovanih "na malo u nespecijalizovanim prodavnicama"
66 pregleda 8 komentar(a)
prodavnica, Foto: Boris Pejović
prodavnica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.05.2014. 20:37h

Broj malih marketa u Crnoj Gori opada i prema nezvaničnim podacima pokriva 40 odsto tržišta kojim su zavladali megamarketi i veliki prodajni objekti.

Prema podacima koji su ranije saopštavani iz Centralnog registra privrednih subjekata u Crnoj Gori je tokom 2012. godine ugašeno 58 trgovina na malo hranom, pićem, voćem i povrćem, ali i 179 trgovina registrovanih "na malo u nespecijalizovanim prodavnicama" od kojih su se mnoge bavile i prodajom hrane i robe široke potrošnje.

"Nemamo načina da se takmičimo sa velikim sistemima i trudim se da mušterije zadržim tako što, primjera radi, nabavljam hljeb koji oni žele. Često usput kupe po još nešto. Asortiman je skroman pa rjeđe nabavljam robu koja se brzo kvari. Imam i tri mušterije koje svaki dan dolaze po jedne dnevne novine tako da sam im i to osigurala", ispričala je Dragica L. koja sama vodi malu prodavnicu u Podgorici.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za 11. maj

Bonus video: