Ministarstvo saobraćaja: Kompanija CRBC spremna za gradnju auto-puta

CRBC je budući izvođača radova na dionici Smokovac-Mateševo autoputa Bar – Boljare
2 komentar(a)
Ivan Brajović, CRBC, Foto: Gov.me
Ivan Brajović, CRBC, Foto: Gov.me
Ažurirano: 09.05.2014. 15:26h

Kineska kompanija CRBC u potpunosti je posvećena projektu autoputa Bar-Boljare i spremna je da pokrene radove čim Exim banka okonča najavljenu proceduru, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Kako se navodi ministar Ivan Brajović sastao se u Makauu sa generalnim direktor CRBC, Lu Šanom.

CRBC je budući izvođača radova na dionici Smokovac-Mateševo autoputa Bar – Boljare.

"Direktor CRBC-a je potvrdio da je oprema spremna i da je određen projekt menadžer za Crnu Goru, dok je ministar Brajović rekao da će crnogorska strana uložiti maksimlne napore za ubrzavanje vladine i parlamentarne procedure, kako bi u što kraćem roku počela gradnja. Kineski sagovornik je ocijenio na sastanku da Crna Gora predstavlja dobar primjer uspješne saradnje Kine sa zemljama jugoistočne Evrope", navodi se u saopštenju.

Crnogorska delegacija koja učestvuje u radu Međunarodnog foruma na temu ulaganja u infrastrukturu i građevinarstva učestvovala je u panel diskusiji na temu partnerstva NR Kine i država Centralne i Jugoistočne Evrope.

"Domaćin je u toj prilici još naglasio namjere NR Kine da investira 10 milijardi dolara u region centralne i jugoistočne Evrope u cilju snaženja ekonomske i privredne saradnje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: