Nema zastoja u izdavanju radnih dozvola strancima

"MRSS sa zadovoljstvom može konstatovati značajno povećanje ekonomske aktivnosti, a samim tim i značajno povećanje tražnje za radnom snagom"
71 pregleda 5 komentar(a)
sezonski posao, Foto: Zena.hr
sezonski posao, Foto: Zena.hr
Ažurirano: 08.05.2014. 18:36h

U prva četiri mjeseca ove godine, Zavod za zapošljavanje Crne Gore je izdao svih 1.500 dozvola za novozaposlene strane državljane, nakon čega je Ministarstvo rada i socijalnog staranja opredijelilo novi kontigent, tako da nema zastoja u izdavanju radnih dozvola strancima po bilo kom osnovu, saopšteno je iz MRSS.

"MRSS sa zadovoljstvom može konstatovati značajno povećanje ekonomske aktivnosti, a samim tim i značajno povećanje tražnje za radnom snagom. Tako da za posljedicu imamo rast zaposlenosti u prva četiri mjeseca ove godine u odnosu na isti period 2013. godine za 23% (povećanje tražnje za stranom radnom snagom je 20,7%, a za domaćom 26,5%)", navodi se u saopštenju.

U prethodnom periodu je, kako se navodi, evidentan rast tražnje za radnim dozvolama za zapošljavanje stranaca, pa će Vlada razmotriti mogućnost izmjene Odluke o utvrđivanju broja radnih dozvola za strance za 2014. godinu, kako bi se preduprijedili mogući zastoji i otklonile potencijalne biznis barijere, a samim tim izašlo u susret potrebama tržišta.

Bonus video: