Kompanija "Voli" planira širenje na tržište regiona

Regionalna konferencija Biznis plusa u Budvi 29. i 30. maja, domaćin “Vijesti” i partnerski mediji iz regiona
425 pregleda 10 komentar(a)
Dragan Bokan, Foto: Savo Prelević
Dragan Bokan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.05.2014. 08:17h

Generalni direktor trgovačke kompanje Voli Dragan Bokan najavio je da planira širenje na tržište regiona.

“Prvo najbliže okruženje, tek nakon toga postoji mogućnost izlaska na treća tržišta”, rekao je Bokan u intervjuu za slovenački Finance.

Domovinu vidi kao malu zemlju s odličnim geografskim položajem i destinaciju atraktivnu za inostrana ulaganja i kapitalne investicije.

U okviru priprema za regionalnu konferenciju Biznis plusa 29. i 30. maja, koja će se nakon Zagreba održati u Budvi, Bokan je ocijenio da se od stranih ulagača može puno naučiti.

Crnu Goru predstavlja kao zemlju mogućnosti i potencijala gdje su u pripremi veliki projekti. Voli zapošljava 1.662 radnika, a Bokan najproblematičnijim smatra rast nelikvidnosti.

Prema njegovim riječima, problematika zbog nelikvidnosti kupaca distribucije reflektovaće se u porastu prometa maloprodaje. U ovakvoj situaciji, dodaje on, akcenat je na maloprodaji.

Biznis plus namjerava da pomogne preduzetnicima u stvaranju poslovnih prilika, povezivanju da zajedno nastupaju kod trećih partnera i na trećim tržištima, umrežavanju u poslovno-prijateljskoj atmosferi.

Bokan je kao lokalni preduzetnik poduzetnicima iz 6 zemalja pomogao predstaviti zemlju domaćina sljedeće konferencije gdje će se uskoro sresti više od sto direktora, predsjednika uprava i ostalog vodećeg kadra iz cijele regije.

Domaćini konferencije su vlasnici, direktori i glavni urednici najvećeg crnogorskog medija “Vijesti”, Finance i drugih partnerskih medija iz regiona.

Bonus video: