Poreska uprava vratila na listu dužnika Rudnik uglja

PU Crnu listu, odnosno spisak 200 kompanija, objavljuje kvartalno, na osnovu izmjena Zakona o poreskoj administraciji
0 komentar(a)
Poreska uprava Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Poreska uprava Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.04.2014. 13:37h

Poreska uprava (PU) dopunila je danas listu najvećih dužnika za poreze i doprinose na lična primanja sa Rudnikom uglja Pljevlja čiji je dug po tom osnovu najveći i iznosi 14,12 miliona eura.

PU je objavila listu najvećih poreskih dužnika, odnosno prvu na kojoj su se našla imena 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga po osnovu neplaćenih poreza na dodatu vrijednost, dobit i promet nepokretnosti, kao i koncesija i akciza, kao i drugu listu sa 50 najvećih poreskih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja.

Rudnik uglja je na listi 200 kompanija na 16. mjestu sa ukupnim dugom od 1,36 miliona eura, dok se na drugom popisu od 50 dužnika nije našao prethodnog dana.

"Kako se Rudnik uglja nalazi na listi 200 najvećih poreskih dužnika po osnovu ostalih vrsta poreza pod rednim rednim brojem 16, prilikom sačinjavanja liste najvećih dužnika po osnovu poreza i doprinosa na lična primanja došlo je do tehničkog previda pa je navedeni obveznik izostavljen sa iste", objasnili su iz PU.

Time je Rudnik uglja sa dugom od 14,12 miliona EUR po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa na lična primanja našao na prvom mjestu, odmah ispred Elektroprivrede koja duguje 14,08 miliona eura.

PU Crnu listu, odnosno spisak 200 kompanija, objavljuje kvartalno, na osnovu izmjena Zakona o poreskoj administraciji. Prethodna je objavljena 30. januara, a prva 1. jula i sadržala je 100 poreskih dužnika sa najvećim dugom koji obaveze nijesu izmirili duže od 12 mjeseci u kontinuitetu.

Bonus video: