Potpisan sporazum o izgradnji hotela u Atlas centru

“Nakon završetka izgradnje u narednoj godini, hotel u Atlas Capital centru će biti najveći u Podgorici i njime će rukovoditi međunarodni operator”
134 pregleda 1 komentar(a)
Atlas centar, Foto: Savo Prelević
Atlas centar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.04.2014. 15:29h

Abu Dhabi Capital Management (ADCM), firma za investicije, potpisala je danas sporazum o izgradnji hotela u Atlas Capital centru, jednog od najvećih i najluksuznijih centara višestruke namjene u regionu.

Iz Atlas centra je saopšteno da se očekuje da će šestospratni hotel biti završen do kraja naredne godine. Pored hotela, Atlas Capital centar već sadrži luksuzne apartmane, kancelarije, ambasade i maloprodajne objekte.

Izvršni direktor firme ADCM, Jassim Alseddiqi, kazao je da Abu Dhabi Capital Management ima tradiciju investiranja u dobre projekte koji se višestruko isplate, za šta je primjer i ta investicija.

“Nakon završetka izgradnje u narednoj godini, hotel u Atlas Capital centru će biti najveći u Podgorici i njime će rukovoditi međunarodni operator”, rekao je Alseddiqi.

Abu Dhabi Capital Management je kompanija koja se bavi investiranjem u zemljama Golfskog zaliva (GCC), Velikoj Britaniji i istočnoj Evropi.

"Ta firma je poznata po inovativnom pristupu investicijama, talentovanim menadžerima za investicije, sposobnostima da pronađe specifične poslovne prilike, kao i po dokazanim sposobnostima za ostvarivanje profita", navodi se u saopštenju.

ADCM je, prošle godine, kroz svoju firmu Spadille, osnovanu sa posebnom namjenom, preuzela londonsku firmu za razvoj luksuznih stambenih objekata Northacre, koja je razvojni menadžer "1 Palace Street", trenutno jednog od najvećih razvojnih projekata u užem centru Londona.

“Atlas Capital centar je zajednički projekat Capital Investmenta i Atlas grupe. Atlas Capital centar je najveći poslovno-stambeni centar višestruke namjene na Balkanu i predstavlja spoj vrhunskih luksuznih apartmana, poslovnih prostora, hotela, maloprodajnih objekata i podzemnog parkinga”, navodi se u saopštenju.

ADCM je osnovana u Abu Dabiju, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao firma za investicije koja traži pogodne prilike u različitim sektorima i područjima. Talentovani tim firme ADCM ima preko 40 godina iskustva na ključnim investicionim tržištima, uključujući Bliski istok i sjevernu Afriku, Sjevernu Ameriku, Evropu, istočnu Evropu i jugoistočnu Aziju.

Bonus video: