Velibor Ivanović: Ministar ne radi ama baš ništa korisno

Obećao nam je učešće u donošenju odluka, što se vidi iz dopisa...
463 pregleda 3 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Petar Ivanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.04.2014. 16:11h

Odgovorajući na reagovanje ministra poljoprivrede Petra Ivanovića, koji je kazao da nije prevario predstavnike civilnog sektora i da im nije ništa obećao, predstavnik koalicije NVO Velibor Ivanović saopštio je da bi ministar, umjesto što “obmanjuje javnost i govori neistine”, trebalo nešto da uradi u slatkovodnom ribarstvu.

“Od početka godine grupa NVO pokušava da privoli ministra da uključi zainteresovanu javnost u proces donošenja odluka od nacionalnog značaja, što ustupanje ribljeg fonda na korišćenje svakako jeste. Za proteklih skoro pet mjeseci, on je našao za shodno da nam se obrati svega tri puta. I ovaj je posljednji sročen sa jasnom namjerom da se manipuliše i pokuša da se sakrije loša i smišljena namjera da se javnost isključi iz tog procesa”, piše u odgovoru Velibora Ivanovića.

On tvrdi da ministar otkako je na čelu resora poljoprivrede “osim par protivzakonitio potpisanih naredbi i nezakonitog oglasa za ustupanje ribljeg fonda, nije uradio ama baš ništa: “Opšta ekspanzija krivolova na svim vodama naše zemlje, koja je uslovila značajnu devastaciju fonda plemenitih riba, je najbolji dokaz za to”. Velibor Ivanović tvrdi da ih je ministar slagao, obećavši učešće u procesu donošenja odluka, što se vidi iz dopisa koji je poslao 24. januara:

“Onda je 30. marta iznio neistine da iza svega stoji interes pojedinca i nekog fantomskog SRK, što je njegov savjetnik Frljučkić javno dematovao u TV emisiji 'Robin hud'. Tada je izgovorio da je upravo on predložio stvaranje novog SRK u Podgorici”.

Bonus video: