Flydubai se u Tivat vraća u aprilu 2019.

Osim ukidanja letova za Podgoricu, Flydubai je u regionu, za predstojeću zimsku sezonu redukovao i broj sedmičnih rotacija na liniji iz Dubaia za Beograd sa sedam na pet, smanjio za jednu sedmičnu rotaciju saobraćaj sa Skopljem, a sezonska linija za Dubrovnik biće zamijenjena svakodnevnom za Zagreb
1 komentar(a)
Flydubai, Foto: Siniša Luković
Flydubai, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 22.08.2018. 13:39h

Najveća hibridna aviokompanija iz regiona Persijskog zaliva Flydubai, nakon završetka ljetnje sezone, ukinuće saobraćaj između Dubaia u Crne Gore.

Flydubai koji je prošle godine uspostavio saobraćaj sa Crnom Gorom, trenutno leti tri puta nedjeljno na liniji Dubai - Tivat, a ta sezonska linija trajaće do kraja septembra.

Za razliku od prošle godine kada je u oktobru linija sa Crnom Gorom nastavljena i tokom zime kada su avioni Flydubaia dva puta sedmično letjeli za Podgoricu preko Sarajeva, to se ove godine neće dogoditi.

Navodno, relativno slabo interesovanje za letove za Podgoricu koje je bilo prošle godine tokom tzv. zimske IATA sezone, natjeralo je menadžment arapske aviokompanije da ove godine ne nastavi cjelogodišnji saobraćaj iz Dubaia za Crnu Goru.

Iz Porto Montenegra koji je bio glavi promoter dovođenja Flydubaia u Crnu Goru nezvanilno je potvrđeno "Vijestima" da su od svojih partnera iz te kompanije dobili obavještenje da u zimskoj sezoni 2018-19, neće biti letova za Crnu Goru, ali će se Flydubai vratiti na aerodrom Tivat već u aprilu 2019. sa sezonskom linijom uz Dubaija.

Avioni te kompanije koji lete za Tivat inače, tokom ljeta veoma su dobro popunjeni, ali je menadžment kompanije odlučio da ne ipak ne nastavi saobraćaj za crnogorski primorski grad tokom zime.

Za crnogorske turističke poslanike koji imaju sve više gostiju iz zemalja Persjijog zaliva to nije dobra vijest jer dobre aviokonekcije pospješuju razvoj turizma.

Flydubai i Porto Montenegro inače, imaju istog vlasnika - državni investicioni fond Dubaia ICD. Povlačenjem Flydubaia tokom zime, Crna Gora ostaje bez direktne aviokonekcije sa regionom Persijskog zaliva.

Osim ukidanja letova za Podgoricu, Flydubai je u regionu, za predstojeću zimsku sezonu redukovao i broj sedmičnih rotacija na liniji iz Dubaia za Beograd sa sedam na pet, smanjio za jednu sedmičnu rotaciju saobraćaj sa Skopljem, a sezonska linija za Dubrovnik biće zamijenjena svakodnevnom za Zagreb.

Bonus video: